avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce pot face? - plata neregulata pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce pot face? - plata neregulata pensie de intretinere

Am o mica problema pentru care as ruga un raspuns autorizat in legatura ce neplata la timp a pensiei de intretinere a copilului. Fostul sot plateste pensia copilului pe a treia luna in urma,ex in septembrie ,pentru iulie.In luna iulie a trimis 2 pensii ,initial am crezut ca a facut acest lucru cu buna credinta,ca sa constat acum ca el incearca sa ma prosteasca cu neplata pensiei pe o luna, nu recunoaste nicicum ca una din luni nu e platita,desi am toate cupoanele postale. De asemeni,pe ultima luna platita,respectiv iulie, a trimis jumatate de pensie,afirmand ca,copilul a fost la el in vacanta 2 sapt,prin hotarare judecatoreasca,si nu ma intretine el pe mine,nu imi plateste .mie.......tot felul de prostii.
Nu a contribuit in nici un an scolar cu nimic pentru inceperea scolii,dar anul trecut a deschis proces pentru custodie comuna,cu tot felul de pretentii, care mai de care.
Rog sfaturi,ce pot face eu, pot lamuri undeva,cumva treaba asta? Ce ar trebui sa fac si unde?
Am uitat sa precizez ca fostul este plecat sofer de tir pe comunitate de anul trecut.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2016
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: vat123 , utilizator 19:47, 29 Septembrie 2016
Pentru pensia restantă faceți dosar de executare silită, asta după ce îl notificați în prealabil. Dacă faceți acțiune pentru plata pensiei la zi aceasta vi se va respinge deoarece dvs aveți deja un titlu executoriu (hotărârea judecătorească).
Dacă minorul a fost în vacanță găzduit de tată este firesc să plătească pensie de întreținere redusă.
În cazul dvs plângerea penală pentru abandon de familie este o pierdere de timp și de bani deoarece nu aveți nici o șansă.
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
Adrian ALBU, Avocat
Pensia redusa a platit-o pentru alta luna,cea anterioara lunei in care trebuia sa il ia in vacanta,am spus deja ca incearca sa ma prosteasca de plata pensiei pe o luna.
Trebuia sa il ia in august 2 sapt,conform hotararii judecatoresti,el a trimis pe iulie jumatate,august nu e platita.
Nu am nici un proces pe rol si probabil nu deschid proces pt jumatate de pensie, in caz de vreo actiune,binenteles ca am avocat,tocmai de asta am intrebat si aici,din cate pareri am auzit,nu ar avea dreptul sa injumatateasca el pensia la bunul lui plac,chiar daca copilul sta si toata vara la el,nu are dreptul sa se eschiveze de plata pensiei,altfel,parerea mea este ca, insista sa petreaca copilul timp la el,unde nu este grozav de ingrijit, tocmai pentru a nu imi plati MIE intretinere,rate,mancare si multe altele,exprimate constant de fostul.
Dacă ar cere, tatal ar obține o suma pe care sa ii plătiți dvs cat sta copilul la el.
Pensia e pt întreținerea copilului. Nu ma refer la cazul asta când a stat doua săptămâni, însă dvs ziceți ca și dacă sta toată vara la el, tatal trebuie sa plătească pensie. Cui și pt ce anume?
Am intrebat doar cat e legal si cat nu, ce am expus aici au fost parerile unor persoane care lucreaza in domeniu , probabil ca pe viitor ma voi limita la aceste pareri si voi exclude acest site din gama asa zisului ajutor juridic.
Dupa cum am spus in hotarare nu e speficat nimic cu privire la acest aspect,in mod legal,nu ma intereseaza parerile de genul cui si pt ce anume,multumesc oricum de "sprijin".

Alte discuții în legătură

Executare silită pensie de întreținere cerută de părintele la care minorul nu mai vrea să locuiască. este corect? Evelyn 10 Evelyn 10 Va rog sa mă ajutați ca să inteleg cum este legea. Baiatul a stat la mama după divorț. Cum a împlinit 15 ani din cauza neglijetei si agresiuni fizice si ... (vezi toată discuția)
Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Buna parinte.program vizita clasic.copilul luat in vacanta mai ... Zifrumoasa Zifrumoasa Buna Parinte.program vizita clasic.copilul luat in vacanta mai exact luna iulie.nu plateste pensia intretinere pe motiv ca a cheltuit o si inca in plus cu ... (vezi toată discuția)