lora74 a scris:
Nu am nici un proces pe rol
Ati spus, indeschiderea subiectului asa:
lora74 a scris:
anul trecut a deschis proces pentru custodie comuna,cu tot felul de pretentii, care mai de care.
ce s-a intamplat cu procesul respectiv? S-a terminat? aveti, in urma lui, o hotarare definitiva?
lora74 a scris:
chiar daca copilul sta si toata vara la el,nu are dreptul sa se eschiveze de plata pensiei,altfel,parerea mea este ca, insista sa petreaca copilul timp la el,unde nu este grozav de ingrijit, tocmai pentru a nu imi plati MIE intretinere,rate,mancare si multe altele,exprimate constant de fostul.
aveti niste pareri care nu-s tocmai conforme cu legea
1. "grozav ingrijit" nu are valoare legala. Dvs poate/sigur nu aveti aceleasi pareri despre cum se ingrijeste un copil cu tatal lui. Asta nu inseamna ca parerile lui nu sunt valide sau legale. Totul se reduce la "este copilul in siguranta sau nu".
2. pensia de intretinere nu vi-o plateste dvs. Pensia de intretinere este a copilului. Daca el sta toata vara la tatal lui, evident ca, legal, dvs trebuie sa ii platiti intretinere copilului. Ca nu ii platiti e o alta poveste, care tine de ce scrie in hotararea judecatoreasca pe care o aveti.
3. fostul dvs sot, in relatia cu dvs este doar
tatal copilului dvs; ca urmare, legal, nu trebuie sa va plateasca dvs "intretinere, rate, mancare si multe altele"
4. daca problema este una financiara, de ce nu lasati copilul sa stea o luna-doua in vacanta la tata si astfel sa il intretina acesta (asta a fost o parere, desi e o rezolvare legala)
Baza legala pentru cele de mai sus este, in principal, Art. 499 din noul cod civil.