avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
doamna peraspera, nu este vorba despre nicio incalcare a legii. urmariti postarea din Data post: Luni, 7 Septembrie 2009, 13:11 ca aveti si sublinierea de rigoare care arata clar ca nu sint interzise conventiile la asociatii.
ce nu intelegeti este faptul ca legislatia asociatilor este diferita de celelalte legislatii .... nu se plateste TVA, impozit forfetar, dar se plateste impozit pe veniturile obtinute din inchirieri/concesionari/etc, cit si la salariile platite prin conventii civile. deci, asocierea cu munca prestata la negru nu este binevenita, intre asociatie si salariatii ei existind aceasta conventie civila iar pentru salariul lor se plateste impozitul de 16%. pe cind la cei angajati la negru nu exista dovada ca sint angajati si nu se plateste nimic.
si v-am mai spus ... daca acestia ar fi angajati cu carte de munca si ar plati sanatate si somaj nu ar avea niciun beneficiu suplimentar, in spitale fiind in continuare jegmaniti de doctori si asistente (ca doar plateste omul mai mult, sa se invete minte :D ) iar daca este dat afara de la locul de munca oricum nu primeste somaj fiind angajat al blocului si tot n-ar primi bani mai multi la somaj daca nu ar mai avea nici postul de la asociatie, chiar daca a platit suplimentar. atunci stai sa te intrebi ... merita platiti acesti bani in plus ? mai ales ca statul (prin primarii) nu se implica deloc in reglementarea situatiilor incendiare din multe asociatii cu probleme mari, sa dea sanctiunile pe care legea i-a dat voie sa le dea (prin hg1588/2007), pentru ca acele persoane din conducere care au abuzat de puterea primita sa primeasca o prima pedeapsa cuvenita, pentru ca apoi in instanta sa fie obligat sa restituie paguba asociatiei si sa fie pedepsit in conformitate cu legile penale, daca este cazul.
@felix34
:) de acord cu ce sustineti cu un singur amendament: nu se plateste impozit pe chirii, acesti bani intra in fondul de reparatii al asociatiei si se fac reparatii sau lucrari de intretinere a condominiului. Nimic la stat.
Cu acelasi curaj adresati-va autoritatilor statului si spuneti-le verde in fata ca jecmanesc, fura si merita acelasi tratament, cereti-le sa inceteze cu aceste practici, nu imi povestiti mie aici caci nu veti reusi nimic. Curaj, toate adresele sunt pe internet, toate usile sunt deschise, in final va voi multumi cand veti fi reusit.

Considerand ca nu as mai putea sa respect regulile de politete daca as mai continua sa raspund civilizat la orice, va anunt, ca :
"J'ai d'autres chats a fouetter". P.
Nu va sileste nimeni sa nu va vedeti de treaba in a "fouetter les chats". Dupa cum vad, vreti sa ne umiliti...... umiliti-ne, doamna! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)