avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
doamna peraspera ... nu ati facut altceva decit sa-mi oferiti un articol de pe un site oarecare (nu conteaza numele si al cui este)
pina si GUVERNUL TREBUIE SA SE SUPUNA LEGILOR ROMANIEI, legea 230 fiind un act normativ adoptat de parlamentul romaniei, semnat de presedintele romaniei si publicat in monitorul oficial, devenind obligatorie pentru orice cetatean pe teritoriul romaniei. si v-am oferit cadrul legal prin care poate fi angajat personalul in cadrul asociatiei de proprietari.
cineva a mai publicat un ordin al nu stiu carui ministru in privinta aceasta.
nici un OG, OUG, ordin de ministru NU POATE FI MAI PRESUS DE LEGE. odata ce legea are aceasta portita, nu inteleg de ce va cramponati atita de aceste CIM, o conventie civila fiind in beneficiul oricarui proprietar.
observ ca toti sustinatorii CIM tin cu ursul din padure in loc sa tina cu familia, cu cei apropiati. si ma intreb ... oare de ce ?
Uite-asa....de-o contrazicere!;)
eu am oferit cadrul legal pentru angajarea cu conventii civile a personalului din cadrul asociatiei (fara frica evaziunii fiscale), sustinatorii CIM spunind ca este interzisa aceasta forma de angajare. dar legea 230 ofera aceasta oportunitate si numai un alt act normativ ADOPTAT DE PARLAMENT (nu de guvern, ministru, etc), validat de presedinte si publicat in monitorul oficial poate sa anuleze aceasta prevedere.
daca nu am dreptate, ma poate contrazice orice persoana cu pregatire juridica, ei fiind cei mai in masura sa imi infirme (sau sa confirme) cele scrise in aceasta postare ;)
si nu am postat de dragul de a contrazice, ci de a sa afla adevarul. pentru ca se spune ca adevarul este undeva la mijloc si numai dintr-o disputa de idei poate iesi adevarul la iveala. pentru ca oamenii sint in general subiectivi si nu vor sa fie si obiectivi, sustinindu-si ideile pina in pinzele albe, chiar daca nu au dreptate, de cele mai multe ori, din pacate :(
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
Daca eu nu platesc forfetarul sau TVA-ul la firma, daca angajez la negru,si nu platesc impozitele si taxele va asigur ca dv. personal si eu vom plati impozite mai mari, caci bugetul trebuie alimentat, ca orice familie.(vedeti lupta pt. salarii). Ati aflat ca impozitul pe proprietate se majoreaza cu 20%?
Eu doar va informez, intrati pe net si vedeti. V-am dat si OK pt incalcarea legii, caci asa cum am spus, ITM s'en fiche, Serviciul Control Asociatii Proprietari(pe scurt) la fel si mai ales justitia. Cred ca nu eu ma cramponez, dar judec si din p.d.v al unui economist/contabil(nu sunt, dar am invatat), care daca nu stie pentru firma sa, plateste. Va rog, faceti cum va place, am mai spus, de aceea am scris de ITM, ca sa nu va temeti de consecinte. Vedeti ca nu tin cu lupul?
Pe de alta parte, scriu nu pe propriul meu site, deci, "noblesse oblige", nu pot sa dau, aici, informatii eronate de dragul de a parea atotcunoscatoare, in plus, nu mi-ar permite nici respectul de sine(self respect). Cu multa prietenie, tuturor.
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
peraspera, utilizator
Pai se compenseaza.....:) Ce nu se plateste la CIM-ul lunar al salariilor la bloc s-ar plati anual la alte impozite.
Eu cred si am convingerea foarte ferma ca proprietarii din blocuri platesc suficient de multe dari catre stat (impozit individual pe locuinta, impozit pe salariile personalului angajat si mandatat de la asociatie). Alte plati in plus nu se justifica deoarece sprijinul statului si al primariilor este extrem de redus fata de asociatii si proprietarii din blocuri.
Pe de alta parte sustin CIM facut unor persoane care prin activitatea in cadrul asociatiilor dovedesc ca isi fac treaba si au intentia sa se stabileasca in locul respectiv de munca, astfel meritand contributia locatarilor la avantajele decurgand din vechimea inscrisa in carnetul de munca, asa putina cat este ea..... dar trebuie s-o merite...... nu oricarui venetic care sta cateva luni, daca le sta si pe-alea ...mai face si pagube si apoi isi pune coada pe spinare si ne lasa cu gestiunea, in cel mai bun caz, ala-n-dala.....

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)