avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Iulian Manea a scris:

@elga50,
Voi acolo la asociatie faceti cum credeti. Cei care au insistat pe aici ca e necesar CIM au facut-o cu bune intentii pentru a vedea cum e cel mai bine, adica legal.

Ce sus va postati d-le ! Mi-au venit in minte versurile lui Eminescu apropo de "voi acolo la asociatie" , cum poetic spuneti dv :
"Trăind în cercul vostru strâmt
Norocul vă petrece,
Ci eu în lumea mea mă simt
Nemuritor şi rece."
Inteleg din mesajul dv ca nu traitai intr-o asociatie de proprietari. Noi traim in asociatie si cunoastem problemele cu care ne confruntam . Sunt deacord ca "Cei care au insistat pe aici ca e necesar CIM au facut-o cu bune intentii" dar si drumul spre iad este presarat cu bune intentii . Nu intotdeauna buna intentie exprimata aici este cel mai bun lucru pentru asociatie.
Si va readuc aminte ca toata nebunia cu angajarea a inceput in pagina 2 unde un utilizator a scri si apoi a sustinul sus si tare ca un administrator trebuie sa fie angajat cu minim 720 lei/luna ...
Nu sustin ca nu trebuie sa facem contracte de munca dar sunt multe situatii cand contractele civile sau conventiile pot fi incheiate absolut legal pentru activitati ocazionale sau temporare. Nimeni nu ne opreste sa incheiem o conventie sau contract civil cu un administrator pentru 3 luni si apoi, daca mai ramane administrator, sa incheiem contract de munca. Nimeni nu ne opreste sa incheiem o conventie sau chiar contract de mamndat cu un membru al comitetului( ales de adunarea generala) sa preia unele atributiuni ale administratorului care a parasit asociatia temporar sau definitiv , pana la gasirea altui administrator.
Cred ca trebuie sa respectam legea, dar sa cunoastem bine posibilitatile legale ( ca sunt multiple) de a rezolva problema personalului asociatiei.
Traiesc intr-un apartament la bloc si acesta face parte dintr-o asociatie de proprietari. Sunt in comisia de cenzori a asociatiei. Am reusit sa promovez si in viata de zi cu zi ceea ce sustin pe forum, in sensul ca i-am convins pe proprietari ca legal este ca administratorul si femeia de serviciu sa fie angajati cu CIM.
@elga50
Presedinte => Contract de mandat
Administrator => CIM

@adriantot
Desi ar fi placut Asociatia nu e niciodata o poezie dar poate fi cel mult poetica!

Nimeni nu ne opreste sa incheiem o conventie sau contract civil cu un administrator pentru 3 luni

Va opreste Legea 230/2007!

Nimeni nu ne opreste sa incheiem o conventie sau chiar contract de mamndat cu un membru al comitetului( ales de adunarea generala) sa preia unele atributiuni ale administratorului

Tot L230 va opreste! Administratorul trebuie sa fie atestat si nu ales ca administrator!

Sa fiti asa de intransigent la asociatia pe care o veti pastori Dv. Succes!!
Eroare: conventia nu se refera niciodata la o perioada de timp (ex: 3 luni) ci la o anume lucrare: ex: inlocuit teava...vopsit acoperis...reparatie hidrofor...zugravit casa scarii..., acesta este sensul legii. Puteti bineinteles sa incalcati legea, dar nu trebuie sa mai si pretindeti ca o respectati. Cum puteti incalca legea? Cu concursul institutiilor care trebuie sa vegheze la respectarea ei! (Nu ma tem sa spun,am probe: inscrisuri de la sursa)

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)