avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
@felix 34
1. La conventiile civile se plateste impozit + contributia la Sanatate!
2. Ca si adriantot (cidata coincidenta de opinii) continuati sa confundati modul de angajare intre functii! Presedintele este angajat in baza unui contract de mandat si nu cu contract de munca cu durata partiala! Studiati si aflati singur care-i diferenta!
3. V-am raspuns deja la conventiile civile!
4. Cititi posturile anterioare inainte sa inchideti un cerc vicios legat de norma de munca!
Cititi si paginile anterioare inainte sa dati cu bata-n balta! :)

[EDITAT, offtopic]
PS: Inca nu am vazut nicio trimitere catre vreun text de lege din partea dvs., dle. adriantot legat de acest subiect! De ce oare?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
ContSters20980, utilizator
Luni sau marti voi merge la departamentul de resurse umane din cadrul firmei si sper sa primesc un raspuns cat mai complet si lamuritor, astfel incat sa inchidem acest subiect care, din punctul meu, degenereaza.
@presedintele .... desi v-am rugat de citeva ori, inca nu ati raspuns la o intrebare simpla ...
CE LEGE/ARTICOL INTERZICE ANGAJAREA ADMINISTRATORULUI/PRESEDINTELUI/CONTABILULUI/ETC PE BAZA UNEI CONVENTII CIVILE ???

evident, domnule proprietaru ... nu puteti oferi un rasuns pe masura din cauza faptului ca nu exista o astfel de interdictie.

[EDITAT, offtopic]
PS in cazul conventiilor civile se plateste impozitul de 16% aferent acestui venit, iar persoanele care ocupa un post in asociatie mai plateste cotizatiile la sanatate, somaj, etc la serviciul cu norma intreaga si nu beneficiaza de servicii suplimentare conform platii suplimentare la acestea, ci platesc aceeasi spaga la doctori si asistente, iar de la 1 septembrie mai plateste si taxa de consultatie la medicul de familie. deci plateste de 3 ori pentru acelasi serviciu medical, plus spaga la spital in cazul internarilor
ContSters20980, utilizator
(2) Persoanele fizice pot fi angajate prin incheierea unui contract individual de munca, conform celor stabilite prin negociere directa.

acesta este citatul la care faceti referire. faptul ca "pot fi" angajate cu CIM nu inseamna ca este obligatorie aceasta forma de angajare si ca poate fi angajat si prin conventie civila. capisci ?
inca nu ati argumentat interdictia de angajare prin conventie civila, domnule
ContSters61266, utilizator
Am argumentat-o si chiar cu temei legal cateva pagini mai in fata!
Inainte sa trageti aceasta concluzie eronata cititi intai al.1 al aceluiasi articol!

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)