mi-au luat-o altii inainte si v-au deconspirat, domnule "presedintele" proprietaru, si nu am fost eu acela ca sa nu se spuna ca am ceva cu dvs. probabil ca ati fost banat pe @proprietaru, nefiind la prima abatere
referitor la munca presedintilor/administratorilor, ac estia nu pot fi considerate ca fiind angajate permanent cu fractiune de norma intrucit nu presteaza zilnic acele ore ... intr-o zi pot sa aiba probleme si sa stea la asociatie 6--8 ore, sau sint zile intregi in care nu au de ce sa aiba astfel de prestatii, nefiind nevoie de prezenta lor din cauza lipsei problemelor. deci conventia civila se poate aplica acestora.
referitor la
Coeficientul de ierarhizare pleaca de la:
1. necalificati = 1,
2. calificati = 1,2
Administratorii detin un atestat=> presteaza o activitate calificata => coeficient de ierarhizare minim 1,2 => salariul minim brut pentru 8 ore=600X1,2=720 q.e.d.
un casier presteaza maxim 4 ore saptaminal din 170 ore lunar la care se face salarizarea oricarei persoane, adica putin peste 2,5% ore prestate. daca-l retribuim conform fractiunii de munca prestata si sintem generosi, oferindu-i 10%, la salariul minim de 720 lei inseamna o retributie de 72 lei, suma care nu convine niciunei persoane. si sa nu-mi veniti cu argumente de genul "trebuie retribuit pt minim 2 ore zilnic" ca nu tine, ca nu platesc un om pentru niste ore pe care nu le presteaza. aceeasi situatie ar fi si pentru presedinte si administrator.
singura persoana care presteaza intr-adevar orele pentru care este retribuita IN FIECARE ZI este femeia de serviciu, aceasta justificindu-si salariul prin orele lucrate zilnic efectiv, deci trebuie sa i se intocmeasca CIM in conformitate cu codul muncii