avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
@Iulian Manea
Cum se numeste prestatia unui om luat de pe drum si care e angajat sa coseasca iarba din spatiul verde al blocului, pentru care e platit cu o suma de bani?
Cum se numeste prestatia unui om care, locatar in bloc si priceput in calcule, face o lista de intretinere, pentru ca nu e altcineva care sa o faca?
Una-i teoria si alta-i practica!!!
............
Ce faceti Dv. daca in calitate de presedinte de asociatie, gasiti pe cineva care sa presteze ca (si) casier, dar care nu stie cata vreme va face asta, pentru ca nu e horatat asupra acestui lucru?

Ce faceti, in aceeasi calitate, daca vi se pune in vedere de catre proprietari ca ei nu doresc angajamente cu CIM, deoarece trebuie sa plateasca mult prea mult?
Sa nu-mi spuneti ca va dati demisia, ca nu v-as crede si chiar daca v-as crede v-as intreba ce ar trebui sa faca cel de va ia locul? Isi da si el demisia? Pana cand? Ca blocul trebuie sa functioneze.
........................
In aceasta privinta ANAF e mai intelept decat multe persoane stiutoare, lasand in pace asociatiile sa se descurce cum pot si cu cine pot, ca si asa au probleme destule....... cu conditia sa se plateasca un minim de pesches = impozitul.
felix34 a scris:

domnule iulian ... sinteti cumva si politician ? va intreba asta pentru ca numai acestia raspund la orice altceva in afara de ceea ce sint intrebati, batind apa-n piua pe subiecte paralele.
am intrebat ... ce lege sau act normativ INTERZICE conventiile civile in acdrul unei asociatii de proprietari ?[...]



V-am raspuns: Codul Muncii.
felix34 a scris:


[...]dealtfel, exista numeroase cazuri de angajati ai asociatiilor care sint angajati deja cu CIM si nu mai pot semna un altul deoarece ar trebui sa depaseasca numarul de ore lucrate sapttaminal, fapt interzis de legislatia actuala



Legislatia interzice angajatorului sa puna salariatii sa munceasca peste norma decat accidental in situatii de urgenta. Salariatul, daca vrea, poate sa-si mai ia un serviciu in timpul liber; nimeni nu-i interzice.

Revenind la subiectul nostru, daca administratorul lucreaza 5 ore in medie pe saptamana (asta poate inseamna si ca poate sta cele 5 ore intr-o zi sa incaseze intretinerea) ii fac contract individual de munca cu timp partial cu fractiune de norma de 1 ora/zi (art. 101 alin (1) din Codul Muncii).
elga50 a scris:

@Iulian Manea
Cum se numeste prestatia unui om luat de pe drum si care e angajat sa coseasca iarba din spatiul verde al blocului, pentru care e platit cu o suma de bani?[...]


Prestare de servicii si-i fac conventie civila de prestari servicii.
elga50 a scris:

@Iulian Manea
[...]Cum se numeste prestatia unui om care, locatar in bloc si priceput in calcule, face o lista de intretinere, pentru ca nu e altcineva care sa o faca?[...]


Munca salariata si-i fac contract individual de munca.

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)