avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Domnule adriantot... cred ca aveti un mare amalgam de (ne)cunostinte si baleati de la una la alta fara sa va documentati complet si in detaliu. Legea salarizarii unice se va aplica pentru BUGETARI, adica angajati ai Statului! Nu va tin si nici nu vreau sa (va) tin pe acest forum un curs de resurse umane. Daca vreti sa studiati legea si sa ma contraziceti cu argumente juridice si nu beletristice va rog sa o faceti daca nu mai bine ramaneti filozof.
V-am explicat cum se face angajarea unui administrator din punct de vedere legal.
Imi cer scuze pentru confuzie(in ce priveste conventiile) dar va asemanati foarte mult la exprimare si idei cu dna. elga. Modul de exprimare mi-l adaptez dupa "puterea" interlocutorului!
O zi buna!

PS: Salarizarea pe post a ramas valabila tot pentru angajatii Statului si mai putin pentru angajatorii privati! Asta apropos de evolutia generatiilor!;)
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Presedintele, utilizator
ideea era ca salarizarea se face si acolo tot pentru functia ocupata si nu se face conform studiilor avute. la fel se procedeaza si in armata ... un general fara functie poate avea salariul mai mic decit un colonel care are functie mai mare decit generalul. la fel si un subinginer uns ca sef de sectie are salariul mai mare decit un inginer fara functie de raspundere, desi ultimul are 2-3 ani de studii in plus in fata primului
si, fiindca tot ati adus in discutie angajatorii privati ... un salariat care are o anumita raspundere importanta in firma poate avea salariul mai mare decit un ingineras/contabil/etc care are niste raspunderi limitate
Corect. Cine a facut armata poate a auzit expresia "functia bate gradul ". Si este absolut valabila si in viata civila atat la stat cat si la firmele private. Exemple concrete sunt mai peste tot. Avem primar cu 8 clase care are angajati in primarie consilieri juridici, economisti, ingineri normal toti cu studii superioare. La o firma privata un tehnician cu 2 ani postliceala este director tehnic si are in echipa alti 4 cu postliceala si 2 ingineri electronisti. Fiecare din acestia sunt platiti cu salariul pentru functia ce o ocupa si pentru munca lor in institutie sau firma, nu pentru studii.
Oare de ce nu vreti sa intelegeti corect?
Armata= Bugetari =Stat = Grila de salarizare cu coeficienti standard in functie de grad
La privat se stabileste salariul prin negociere directa. Ceea ce am expus eu mai devreme se refera STRICT la SALARIUL MINIM BRUT! Adica un administrator de bloc cu studii liceale, angajat cu norma intreaga NU poate avea pe CIM mai putin de 720 RON BRUT! Suma asta reprezinta MINIMUL iar maximul este nelimitat!
Ceea ce ati spus mai sus cu primarul si personalul din subordine este posibil pentru ca functia de primar se dobandeste prin electiune si nu prin concurs/interviu pe cand personalul se angajeaza pe baza de concurs! Interesati-va daca aveti posibilitatea, de exemplu, pentru un contabil din Primarie angajat cu norma intreaga si cu studii medii daca are pe cartea de munca sub 720RON BRUT!
Salariul minim brut garantat in plata stabilit prin lege la 600RON il primeste un muncitor necalificat pentru norma intreaga de 8 ore. La celelalte categorii se indixeaza cu indicele precizat in functie de nivelul calificarii! Interesati-va de asemenea (daca mai sunteti angajati) la colegii de la Resurse umane de aceste aspecte! Un om angajat cu norma intreaga care are studii superioare nu poate avea mai putin de 1.200RON brut in CIM(adica 600 X 2).
Sper ca m-am facut inteles de data asta pentru ca nu mai bat apa-n piua inca o data!#-o
Daca nu studiati si topicul: www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
Presedintele, utilizator
In lipsa oricaror precizari din partea unui jurist, eu va propun sa abandonati subiectul. Fiecare stie ceva si o tine danga-langa.
Adresez, totusi, o intrebare: Daca acele stalarii - pe care dl. Preseditne le sustine - nu erau conforme cu legea, oare nu interveneau inspectorii de la ITM?

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)