Oare de ce nu vreti sa intelegeti corect?
Armata= Bugetari =Stat = Grila de salarizare cu coeficienti standard in functie de grad
La privat se stabileste salariul prin
negociere directa. Ceea ce am expus eu mai devreme se refera STRICT la
SALARIUL MINIM BRUT! Adica un administrator de bloc cu studii liceale, angajat cu norma intreaga NU poate avea pe CIM mai putin de
720 RON BRUT! Suma asta reprezinta MINIMUL iar maximul este nelimitat!
Ceea ce ati spus mai sus cu primarul si personalul din subordine este posibil pentru ca functia de primar se dobandeste prin electiune si nu prin concurs/interviu pe cand personalul se angajeaza pe baza de concurs! Interesati-va daca aveti posibilitatea, de exemplu, pentru un contabil din Primarie angajat cu norma intreaga si cu studii medii daca are pe cartea de munca sub 720RON BRUT!
Salariul minim brut garantat in plata stabilit prin lege la 600RON il primeste un muncitor necalificat pentru norma intreaga de 8 ore. La celelalte categorii se indixeaza cu indicele precizat in functie de nivelul calificarii! Interesati-va de asemenea (daca mai sunteti angajati) la colegii de la Resurse umane de aceste aspecte! Un om angajat cu norma intreaga care are studii superioare nu poate avea mai putin de 1.200RON brut in CIM(adica 600 X 2).
Sper ca m-am facut inteles de data asta pentru ca nu mai bat apa-n piua inca o data!#-o
Daca nu studiati si topicul:
www.avocatnet.ro/content/for...