avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Presedintele a scris:

@adriantot
Conventiile civile au iesit de mult din uz pentru astfel de cazuri. Ele se folosesc doar pentru activitati cu caracter intamplator si temporar.
Contractele de prestari servicii se incheie cu PJ sau PFA.
Am precizat mai devreme articolul din L230 care prevede clar modalitatea de angajare a administratorului.

@Armenteros.
Controlati-va vocabularul!
Apelati la cine doriti dvs. sa va lumineze. Ceea ce am postat este in conformitate cu legea romana ce se aplica la momentul actual in materie de salarizare si angajare.
Exemplul relatat de dvs. nu este relevant. Mai mult este o incalcare flagranta a Codului Muncii ce va poate fi certificata de orice inspector din cadrul ITM!

Nu stiu care dintre noi ar trebui sa-si controleze vocabularul.
Ultima modificare: Joi, 27 August 2009
Armenteros, utilizator
As trimite cateva mesaje private, pentru interventiile din aceasta sectiune- asociatii, dar nu va fi de nici un folos! Poate reuseste cineva sa stabileasca un modus vivendi.
Sunteti invitata noastra sa faceti asta! Poate ne ajutati in privinta modalitatii de angajare/salarizare si de ce nu restabiliti si modus vivendi ca doar Ubi tu Gaius, ibi ego Gaia, nu? :):vishenka:
Cand s-a dispus angajarea ,s-a avut in vedere responsabilitatea functiei de administrator .
Daca 1 profesor hormonis cauza a acceptat sa desfasoare activitatea si responsabilitatea de administrator ,primeste c/v acelei prestatii.
Regulamentul forumului permite desfasurarea de dialog decent,domnilor ...
Tonul face muzica
Presedintele a scris:

Salarizarea se facea post si nu pe diploma in generatie dvs. dar lucrurile s-au mai schimbat! ;)

Salarizarea se face pe post acum si nu in epoca de piatra. Credeti ca un parlamentar cu 2 facultati si doctor in nu stiu ce stiinte este platit mai bine decat un parlamentar care are doar liceul?
Uitati-va in noul proiect al legii salarizarii unice si vedeti ca salariile se stabilesc pentru posturi, functii si nu pentru studii.
Apropo de generatie sa stiti ca eu sunt din generatia actuala dar unii parca sunt fara generatie sau degenerati dupa modul de exprimare agresiv si fara logica.
Fiti un pic mai atent ca m-ati confundat cu @elga, care vorbea despre conventii, nu eu. Vi s-a pus pata sau ceata !

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)