avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Presedintele a scris:

Se pot folosi conventiile civile in cazul persoanelor fizice care desfasoara o activitate temporara si intamplatoare gen taiatul gardului-viu, retinandu-se acestuia impozitul si CAS-ul!
Conventiile civile se bazeaza in primul rand pe art. 1470 din Codul Civil si se completeaza si reglementeaza cu prevederile Codului Fiscal si Codului Muncii.
Astfel de contracte (conventii) civile pot fi incheiate conform normelor dreptului comun numai pentru activitati:
• ce au un caracter ocazional (de circumstanta);
• exclud subordonarea prestatorului muncii fata de beneficiarul acesteia;
• se realizeaza uno ictu (dintr-o data).

Nu stiu cine nu vrea sa-nteleaga totusi!:giggle:
MMFES
Directia Legislatia Muncii si Dialog Social
adresa: 2156/05.11.2008
"Conform prevederilor art.101.1 din Legea nr.53/2003- Codul Muncii, angajatorul poate incadra salariati cu fractiune de norma, prin incheierea unor contracte individuale de munca pe durata nedeterminata sau determinata, denumite contracte individuale de munca cu timp partial.

In consecinta, pentru prestarea unei munci, indiferent de marimea fractiunii de norma, urmeaza a se incheia contract individual de munca cu timp partial.

Pentru prestarea unor activitati intamplatoare sau ocazionale exista posibilitatea incheierii unui contract in conditiile Codului Civil, cu conditia ca plata acestor prestatii sa nu fie efectuata din fondul de salarii."

DIRECTOR, CAMELIA CARBUNARU
Evrika!
Multumesc peraspera!=D>
@Presedintele,

Te bucuri degeaba; persoanele de mai sus vor continua sa sustina ca administratorul nu trebuie angajat cu CIM sustinand ca nu exista lege/HG/etc. care sa interzica explicit angajarea acestuia cu conventie civila, ca si cum s-ar putea da cate o lege pentu fiecare cod COR.
Eeeh.. sa nu fim chiar atat de rai! Exista totusi sanse sa nu mai fie Gica Contra!;)

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)