avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
Dar pe care nu l-ati sustinut niciodata cu argumente legale!
Presedintele a scris:

O lucrare: taiatul gardului viu => Conventie Civila
O activitate: administrare condominiu => administrator => DOAR CIM!
:)

PS: Constitutia Romaniei
"ART. 16
Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în fata legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
"

Domnule , nici in pielea goala nu suntem egali. Si nu numai in fata legii , ci in fata oricui. Incercati intr-un cadru restrans, familiar, colegial si verificati.
Articolul 17 din norme precizeaza:
(8) Comitetul executiv preia toate obligaţiile şi răspunderile privind activitatea de management stabilite la art. 22 din prezentele norme metodologice pe perioada cât asociaţia nu are angajat un administrator sau a fost reziliat contractul de administrare, indiferent de cauze.

Cum comitetul executiv este format din proprietari alesi de adunarea generala , oameni din bloc cu diferite calitati, aptitudini, calificari si neatestati ca administratori, nu va este clar ca acestia pot ocupa functia de administrator ?
Si daca unul preia casieria, altul contabilitatea si altul partea tehnica nu este normal ca acesti oameni sa fie platiti pe baza unui contract civil sau conventie ?
In momentul cand gasim si angajam un administrator atestat putem sa transferam treptat cele 3 activitati sau toate odata si sa incheiem un contract de munca daca este persoana fizica sau un contract de administrare sau de prestari servicii daca este persoana juridica.
Unde nu se respecta legea in ceea ce spun eu ?
Sunt atatia avocati competenti care pot transa chestiunea in doua vorbe, incat este cazul sa faceti o intrebare, cei care nu aveti informatii corecte, mutand problema "conventii/CIM" la Drept Civil. Iar Codul Muncii cred ca este pe internet.
Astazi am vb cu un contabil care se ocupa de acest aspect la nume mari din viata publica. Mi-a spus ca, interpretand strict litera legii, trebuie incheiate CIM. Ca sa fentezi "LEGAL legea" poti apela si la conventii civle linistit, fara niciun risc, incheiand acea conventie pe un an. Dupa un an se prelungeste prin act aditional. "un avocat poate demonstra lejer in sintanta ca nu este un venit permanent ci... anual".
I-am spus si de raspunsul dat de cei de la ministerul muncii, postat de peraspera, si mi-a raspuns iar: "pai crezi ca ei sunt fraieri sa recunoasca faptul ca poti incadra cu CIV. De la 16% la 40% e o diferenta si statul ar pierde".
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
Armenteros, utilizator
Armenteros a scris:

Astazi am vb cu un contabil care se ocupa de acest aspect la nume mari din viata publica. Mi-a spus ca, interpretand strict litera legii, trebuie incheiate CIM. Ca sa fentezi "LEGAL legea" poti apela si la conventii civle linistit, fara niciun risc, incheiand acea conventie pe un an. Dupa un an se prelungeste prin act aditional. "un avocat poate demonstra lejer in sintanta ca nu este un venit permanent ci... anual".
I-am spus si de raspunsul dat de cei de la ministerul muncii, postat de peraspera, si mi-a raspuns iar: "pai crezi ca ei sunt fraieri sa recunoasca faptul ca poti incadra cu CIV. De la 16% la 40% e o diferenta si statul ar pierde".

PUNCT

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)