avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recalculare cote intretinere pe ultimii 3 ani de administrator neatestat

este legal sa faca acest lucru ?
in primul rand din aceste recalculari eu am o situatie fericita in care ar trebui sa-mi fie returnati - in contul intretinerii 182 lei .
cenzorul existent are insa de dat 1400 lei si chiar si numai din acest motiv nu a semnat listele de intretinere , presedinta fiind amenintata ca ar putea ramane tap ispasitor , nu le-a semnat nici ea .
este legala afisarea unei liste de intretinere fara aceste semnaturi ?
este legala recalcularea aceasta ? nu este obligatoriu sa fie facuta de catre un expert contabil ?
este legal ca din plata unor restante la intretinere , banii sa fie dirijati spre niste cheltuieli care nu sunt urgente ?
daca va amintiti eu v-am expus subiectul " teava de apa rece pe conducta separata " intru-cat locatarii s-au interesat in diverse locuri si au inteles ca este ilegal sa taie tevile de apa rece originale ale blocului lasand alti locatari fara apa , au lasat-o mai moale cu strangerea banilor pentru acest proiect . drept urmare adm si presedinta sunt hotarate sa faca aceasta teava separata chiar luand din banii de intretinere .
multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
mezzo 61, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:31, 8 Septembrie 2009
...si virgula...
Pentru a avea imaginea completa: Cereti la asociatie state de plata, OP de plata a impozitelor: in ruptul capului nu le veti primi. Cereti la ITM-in scris: sa vi se comunice daca asociatia X are incheiate CIM, depune lunar statele de salarii, face dovada platii "darilor", deoarece sunteti obligat sa le platiti-(adica, sunteti un fel de angajator- prin mandat acordat adm/pres). Veti avea urmatorul raspuns: "Aceasta nu este informatie de interes public (ai cerut pe legea 544/2001!), datele acestea se prezinta doar angajatorului" ?! Deci, nu vei afla acest secret, nici de la MMFES nici de la ITM. Adica, oricine ar incerca sa probeze ca se incalca legea,nu va reusi, este liber la initiativa, caci, la " furat caciula" nimeni nu ii intrece pe romani( acesta este alt subiect, consecintele lui 16%)
Pai chiar asa, suntem cu totii "un fel de....:, dar nu "suntem chiar ....".
Nu-l intereseaza pe ITM ca Dv. nu va aveti bine cu administratia blocului. Puteti afla aceste informatii daca intrebati la administratie (unde ziceti ca nu vi le spun nici picati cu ceara) sau dand in judecata asociatia pentru lipsa de transparenta. In fata judecatorului sau de spaima unui proces probabil ca veti fi pus in posesia mult doritelor informatii.
La acest ultim comentariu nu pot decat sa citez "fericiti cei saraci cu duhul..." si, "a bon entendeur, salut!"
pentru ceiu care sustin in continuare obligativitatea ca toti salariatii asociatiei sa fie angajati cu CIM .... iata un extras din legea 230/2007 care va contrazice :
Art. 21. - (1) La adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari, proprietarii vor alege dintre cei prezenti un comitet executiv, format din presedintele asociatiei de proprietari si un cenzor sau o comisie de cenzori, si vor hotari numarul membrilor acestora si durata mandatelor lor. Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari va mandata comitetul executiv pentru angajarea unui cenzor din afara asociatiei de proprietari, persoana fizica ori juridica de specialitate, pe baza de contract sau conventie de prestari de servicii.

sper ca acest citat sa fie destul de explicit, eliminind astfel ideea ca nu sint acceptate conventiile civile ;)
@peraspera
pai, avind in vedere ca si la ITM nu pot fi furnizate informatii decit conducerii asociatiei, de ce nu tinem cu noi ci tinem cu statul ? ca si-asa ne jegmaneste cit se poate de mult, de nu mai avem nici piele pe noi. in fond, prin angajarea cu conventie civila platim mai putin la intretinere, fiind in avantajul nostru. iar cei care platesc in plus sanatatea si somajul nu ar beneficia cu nimic in plus la acestea, ca au parte de aceeasi jegmaneala si la spitale si doctori indiferent daca plateste cotizatia doar la serviciu sau daca plateste suplimentar si de la venitul de la asociatie. iar indemnizatia de somaj nu i se mareste conform cotizatiei la acest fond. singurul avantaj ar fi pentru pensie, dar este minor la sumele platite
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
ContSters61266, utilizator
BANII NOSTRI
Banii si statul ::: Articol : Conventiile civile sunt la regim
de Gabriela Dinescu - 16.01.2009
A- A+
Problema sustinuta de Guvern privind formula alternativa de plata a unor salariati prin conventii civile se arata a fi imposibila. Aceasta ar fi un alt argument pentru Curtea Constitutionala de a declarat drept neconstitutionala ordonanta Guvernului privind interzicerea cumulului salariului cu pensia. Potrivit Codului Fiscal, un salariat nu poate fi platit luna de luna pentru aceiasi prestatie prin conventie civila.
Notiunea a fost eliminata din Codul Muncii cu cativa ani in urma, acum conventiile civile intrand sub jurisdictia Codului Comercial. Guverul a incercat sa le introduca legal pe usa din dos ca sa scape de litigiile de munca pentru care are de platit sume imense. Daca analizam cadrul legal, constatam ca niciun angajat, de la paznic, om de serviciu, pana la director nu pot fi platiti luna de luna pe conventii civile.

Alte discuții în legătură

Despre salariul femeii de serviciu si al administratorului ndan57 ndan57 Buna ziua, as dori daca se poate o informatie despre salariul minimaplicat acum deoarece stiu ca in cazul unui CIM femeia de serviciu(sau un angajat) trebuie ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare la asociatie de proprietari siveora19 siveora19 Un presedinte de la o asociatie de proprietari solicita un raspuns la urmatoarea intrebare: Poate comitetul executiv printr-o decizie conf art.29 alin 2 din ... (vezi toată discuția)
Cine plătește atestarea administratorului asociației de proprietari: asociația sau el? Adrijaan Adrijaan Cine plateste atestarea administratorului de la asociația de proprietari, asociatia sau el personal trebuie sa achite ? Administratorul nostru invoca art. ... (vezi toată discuția)