avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este evaziune fiscală atâta timp cât se plătește impozitul prin norma de venit sau prin contabilitate simpla. Ce treaba are asociația de locatari cu evaziunea fiscală? In apartament sunt 4 locuri de dormit, prin urmare sunt 4 persoane in permanenta la taxe. Asta pentru cheltuielile comune, pt ca oricum apartamentul este contorizat și gazul, curentul, apa, se plătesc la consum. Chiar m-am interesat și nu exista cadru legal pt asta, nu se încadrează la schimbare de destinație pt ca nu este o firma, este închiriere in regim hotelier in limita a 5 camere pe an.
Buna, @MsSerol! Sunt in aceeasi situatie ca si tine si nu reusesc sa gasesc un raspuns clar. Tu cum ai rezolvat pana la urma? Mersi!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am depus declarație la ANAF și plătesc impozitul prin norma de venit. Și atât :)
MsSerol, o intrebare: norma de venit pentru inchirierea a 1-4 camere este, sa zicem, 15000 lei. Aceasta taxa se refera la o camera sau la toate pe care le-as avea, in limita a patru camere? multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Monicagram, utilizator
Norma de venit se refera la venitul obtinut pentru o camera intr-un an fiscal

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)