avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca si eu mi-am facut ANAF propriu si personal, la sectorul 1 mai exact. Inchiriez in regim hotelier o garsoniera, atat airbnb cat si booking. Si nu, booking nu cere sa ai firma infiintata pt a lucra cu ei. In plus, ofera serviciul de a incasa ei banii si a trimite apoi proprietarului prin transfer, dupa ce opresc comisionul, daca optezi asa. La ANAF declar in sistem real, mai nou prin declaratia unica. Nu a fost nevoie sa am acordul vecinilor. Argumentul asta cu "nu doresc sa ma intalnesc pe casa scarii cu tot felul de necunoscuti, sa nu stiu cine sunt si sa pun intrebari de genul - cine sunteti, scopul si durata vizitei... " mi se pare cel putin aberant. Cred ca la orice om vin in vizita persoane pe care vecinii nu-i cunosc (rude, prieteni, amici), cum ar fi sa fie toti chestionati despre scopul si durata vizitei. Eu inteleg ca unii vecini sunt mai "vigilenti" de fel, dar ar trebui sa ne vedem de treaba atat timp cat nu suntem deranjati de ceva concret. E de bun simt.
Buna .daca trebuie factura intelg ca elibereaza booking. Am inteles bine?
Cred ca suntem din ce in ce mai multi in aceasta situatie. Eu as dori sa stiu daca la ANAF vi s-a cerut si contractul de inchiriere. Si daca da, oare AIRBNB furnizeaza ceva document de genul?
De asemenea eu nu locuiesc in Romania, nu am nici un alt venit in Romania ci platesc impozit pe venit in strainatate. Oare care-s conditiile fiscale in cazul meu? unde trebuie sa platesc acest impozit de fapt?

Va multumesc.
Buna ziua,exact aceeasi intrebare pentru inchirierea unui apartament in regim hotelier cu max 5 camere ce trebuie sa fac eu ca persoana fizica ce suma tr sa platesc la ANAF si ce formular tr sa completez ...deasemenea daca optez pt un venit real..ce limita minima este permis avand in vedere ca e posibil sa nu ai tot timpul inchiriat si care este modalitatea sa dai chitanta si factura FARA SA AI PF SAU SRL.multumesc
Buna ziua ,dar cum se procedeaza camd ai un spatiu cu destinatie comercială (,firma)si vrei sa il transformi in apartament pentru inchirierein regim hotelier?(tot pe firma)

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)