avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
Ti-am zis ca nimeni nu te poate convinge, dar nu m-ai crezut! Stii prea bine ca in '89, cineva stiga in gura mare: dovada, vreau sa vad dovada...
Este nevoie de oarece disciplina ca altfel - uita-te bine, ce acte antesociale se petrec zilnic in jurul nostru - pe strada, in mijloacele de transport in comun, in magazine... Tot felul de smecheiti, nici nu stiu sa citeasca tot alfabetul te intreba ce treaba ai tu daca el face mizerie, fumeaza in loc nepermis si cate si mai cate. Pe tine te intereseaza cum poti sa faci niste marafeti, este treaba ta, poate acesta este singurul tau venit si daca este asa, foarte bine, fa-ti hotel in bloc, dar repet, esti convins ca chiriasul tau respecta cat de cat regulile de buna cuviinta sau nu te intereseaza?
Tii neaparat sa afli articolul de lege care imi da mie dreptate - ce sa zic...., dar o sa ma interesez- chiar pe "linia" topicului de fata.
Cand mergi la un hotel-pensiune, poate sa fie de una stea, este cineva care te legitimeaza si te trece intr-un registru - de fapt Cartea de imobil. In cazul tau cum procedezi, pen'ca ai zis ca inchiriaza unul 2-3 zile, faci o pauza de o saptamana, mai vine altul cu amanta, ocupa locuinta o zi...
Deviem de la discutia initiala si mi-am propus sa ma opresc pentru ca observ ca esti prea indarjit sa ma intrebi pe mine ce treaba am eu cu persoanele de pe casa scarii.
Repet, daca ai avea o casa-vila, tot asa ai proceda, adica nu te-ar interesa de conservarea proprietatii tale? La noi la bloc, cum bine stii ai proprietatea privata si ce-a comuna, deci casa scarii este si proprietatea mea, intelege acest lucru, asa ca iaca ca am treaba, da?
Booking nu elibereaza factura catre clienti, este de datoria proprietarului sa faca acest lucru.

cristina opris a scris:

Buna .daca trebuie factura intelg ca elibereaza booking. Am inteles bine?

Trebuie sa ai cod CAEN 5520. dai factura pentru servicii de cazare pentru perioada scurta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salutare tuturor !
F interesanta discutia , m-am lamurit de multe chestii doar citind experienteele voastre.
Tot din Bv, observ ca toti brasovenii suntem hotelieri, ceea ce e un lucru bun pentru zona noastra

Am cateva comentarii in general si cateva intrebari.

Am avut o discutie similara cu vecinii in privinta inchirierii in regim hotelier, trebuie aprobarea lor doar pt punct de lucru. Turistii sunt de obicei mai civilizati ca proprietarii , veti avea mai multe probleme cu acestia nu cu turistii , asta e fapt demonstrat deja.
Calatoresc destul de des si inchiriez mereu apt cu airbnb, italia, croatia, spania , londra. Am observat ca nimeni nu-i pasa ce face Ianis sau Giosue cu apt lui atata vreme cat turistii nu ii deranjeaza; mai mult, turistii respectivi aduc bani in comunitate, toate lumea are de castigat , intr-o proportie diferita, normal. Nu mi s-a intamplat in nici o tara sa ma ia cineva la intrebari, gen ce fac acolo, cred ca e important sa fim respectuosi cu vecinii, eu le spun mereu la turisti sa nu faca galagie dupa 2300, etc , daca va instruiti oaspetii bine veti avea mai putine probleme cu vecinii.
Intrebari:
Care e diferenta intre Norma de venit unic si raportare reala via SRL, de ex? Pot deconta cheltuieli la norma de venit unic ? cei care faceti prin norma de venit cum faceti ?
Norma de venit e un fel de prognoza pt 1 camera pe un an, ce se intampla daca fac mai mult/putini bani ?

Merci mult , va astept la BV!
La mine in bloc, 3 apt se dau in regim hotelier, suntem in majoritate deci nu veti avea probleme cu vecinii belicosi !

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Booking nu elibereaza factura, ei nu te obliga sa faci asta.
Doar daca ai firma si poti elibera bon fiscal, atunci poti sa o faci. Turistii nu cer bon , in general.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)