avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
Buna ziua Ankka 2006
Imi puteti spune / trimite ce acte folositi pentru a putea inchiria in regim hotelier? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2019
wellsnew, utilizator
Buna ziua,
Aceeasi rugaminte o am si eu. Multumesc
buna !am gasit informatia oferita de tine si mi s-a parut cea mai eficienta .Ma poti ajuta te rog cu cateva informatii ?Am inceput inchirierea unui apartament in regim hotelier si vreau sa depun declaratia unica de venit .Ma poti indruma ,te rog cum se completeaza aceasta declaratie ?Multumesc .ps de asemenea am citit despre aceasta fisa de sosire si plecare a oaspetilor ?Este ceva obligatoriu ?Ca nu am facut asta deocamdata >Multumesc frumos .
Buna ziua. Daca se poate, imi puteti da formularul Fisa de anuntare a sosirii si plecarii? Va multumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2019
SIulia1234, utilizator
Buna ziua,
Tocmai am vorbit la ANAF si au reusit sa ma lamureasca. Pentru a inchiria imobilul in regim hotelier in calitate de persoana fizica, avem nevoie de:
1. Casa de marcat ce va fi fiscalizata in baza CNP-ului
2. Registru jurnal de incasari si plati - unde vom nota toate incasarile
3. Facturier - pentru a emite facturi
4. Declaratia unica de impunere- se depune pana pe data de 31 iulie 2019 sau in termen de 30 de zile de la realizarea venitului.
Sper sa va fie de folos informatiile.
Mult succes!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)