avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
Buna, Ankka2006 ! Ai putea sa imi trimiti si mie formularul consimtamant privind prelucrarea datelelor cu carater personal?
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2019
HermannKurt, utilizator
Ankka2006 ,ma poti ajuta cu o informatie ,te rog?
Ce modalitate de impozitare este mai avantajoasa ?Pe baza normei anuale de venit ,sau in sistem real ?Tu cum lucrezi ?
Abia am deschis si eu un apartament in regim hotelier si tot caut informatii ,cum sa procedez .Prefer sfaturi de la cei care fac asta deja .
Multumesc !

ankka2006 a scris:

Buna! Inchiriez de mai bine de 3 ani, in scop turistic o garsoniera in Brasov. Nu am cerut avizul vecinilor, nu am casa de marcat, si nici nu sunt obligata sa tai chitante. Codul fiscal reglementeaza acesta activitate. Trebuie depusa la anaf, declaratia unica impreuna cu fisa capacitatii de cazare si actele din care sa reiasa ca esti ori proprietar ori imputernicit pe locatie. Iar in momentul cazarii esti obligat sa inregistrezi oaspetii in Fisa de anuntare a sosirii si plecarii, conform H.G.237/2001. Si din mai 2018 un consimtamant privind prelucrarea datelelor conform Regulamentului UE. Mentionez ca sunt si pe siteul Booking si pe Airbnb si pe HomeAway.

~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Hello,

poate s-a mai pus intreabarea :).

Am auzit ca se poate (cineva a intrebat la fisc Brasov) declara impozit pe profit real (persoana fizica nu firma) pentru activitati inchiriere camare in regim hotelier (airbnb). Varianta asta pare mai buna pentru ca platesti impozit exact la cit incasezi si nu acele cote obligatorii anuale/camera.

Poate cineva sa ofere mai multe detalii (preferabil din proprie experienta)?

Merci mult,

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)