avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb)

As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are propietarul, exista un cadru legal? este nevoie de aprobare din partea asociatiei de locatari/administratorul blocului etc?
Multumesc frumos
M.Serol
Buna ziua, sunt intr-o mare dilema. Tocmai ce am cumpărat un apartament intr-o curte ( centru istoric Bv), unde mai este un singur proprietar. Acuma ca am făcut cunoștința cu doamna respectiva i-am spus ca intenționez sa închiriez in regim hotelier și ea mi-a spus vehement ca nu este va fi de acord. Voi avea nevoie de avizul ei sau nu pana la urma? Din discuțiile anterioare nu am găsit un răspuns concret.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
impingesqu,
Bravos natiune - adica in "ograda" mea pot sa circule tot felul de papuasi, fara sa-i intreb ce-i cu dansii pe-acolo... Asta sa o permiti tu in blocul tau si nu ma intereseaza.
Din felul in care ma apostrofezi, inteleg ca nu prea pot sa te conving ca nu-i chiar asa. Trebuie sa intelegi ca la varsta mea pot sa fac deosebirea dinte un musafir onest si un boschetar care vine la vreme de seara, doarme pe casa scarii face mizerie cat incape, se drogheaza, ameninta proprietarii, sparge usa de la intrare si nu vreau sa mai insir ce porcarii mai fac pe-acolo.
Ei, dar noi discutam de o alta situatie:
Dumneata cu n proprietati, doresti sa-ti faci propriul hotel in blocul altora. Esti cinstit, achiti tot ce trebuie pe-acolo - pe noi ne intereseaza doar cheltuielile de intretinere, sa fie ordine, iar "cazatii" dumitale sa ne respecte drepturile de proprietae - dar sunteti convins ca asa se intampla? Daca crezi asa, pot sa-ti spun ca nu cunosti realitatea sau nu te intereseaza.
Domnule, ai o locuinta separata - hai sa-i zicem vila, ca sa nu facem confuzie si o inchiriezi cui vrei, insa atunci ai sa-ti iei masurile tale de ati conserva proprietatea: ai sa ai interfon, camere de supraveghere, poate ai si ceva personal pe-acolo - si atunci nimeni nu o sa comenteze nimic, dar la bloc, nene este altfel - de ce nu vrei sa recunosti?
Deh, meteahna de membru de partid (nu ai spus care partid, ca acum sunt atatea partide si mai ales isi schimba baietii partidul dupa cum le iese interesul).
In fine, te dai artist, dar asta-i viata, dar nu trebuie sa ne dat dumneata lectii pe aceasta tema. Mai este mult pana departe, cand fiecare face ce vrea si tare as vrea sa ne spui unde se intampla acest lucru - fiecare face ce vrea, fara sa fie tras la raspundere! Cam pe unde este tara aceasta, prietene?.
Inca ceva si te las sa-ti traiesti viata cum vrei: oameni ca mine nu sunt periculosi de fel, insa ne aparam cum putem bruma de proprietate.
Sa fii sanatos!
tati,eviti ce este mai important; ce treaba ai tu cu cine e pe casa scarii? daca cineva din bloc are musafiri trebuie sa iti dea tie raportul? chestiile acestea se discuta la dunarile generale ale ascoiatiei de proprietari pe care unii nu le tine sau la care unii proprietari nu se duc dupa care striga in gura mare sau au tot felul de pretentii. dunceti-va la adunari generale,iar daca nu se fac atunci cereti sa se faca. cine umbla pe casa scarii nu e treaba mea sau a ta. nu o sa poti tu sa tii tu aceasta evidenta. daca se intampla ceva pe casa scarii sau in bloc te duci la amarata de politie. e treaba lor.
in ce sens este ograda ta casa scarii unui bloc cu 4 sau 10 etaje? vezi ca din cauza unora ca tine care cred ca blocul e numai al lor,e numai ograda lor, s-a ajuns in situatii in care chiar unii sa fure din spatiile comune,adica din proprietatea comuna care se imparte prin cota indiviza. si mai lasati invidia. atat timp cat se respecta legea asoctiatiilor de proprietari, nu se face galagie in bloc etc iar nu e treaba ta cate proprietati are cineva in blocul tau si ce face cu ele. puneti mana si cititi legea asociatiilor de proprietari si statul asociatiei(daca exista) si o sa va luminati. o sa deveniti oameni mai buni. restul, ca ce datorii are la fisc nu stiu cine din bloc sau ce impozite are unul sau altul neplatite iar nu e treaba ta. e treaba altora. nu va transformati din invidie in chochisti,turnatori etc. pt ca nu o sa va mearga bine deloc. believe me.
Ultima modificare: Joi, 8 Noiembrie 2018
ipingesqu, utilizator
uite, ca sa te credem pune aici articolul din lege care iti da tie dreptate.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
regim hotelier buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are ... Adelinan19 Adelinan19 buna ziua. vecinul meu are apartament in regim hotelier. are nevoie de aprobarea vecinilor pentru acest lucru ? nimeni nu e de acord pentru ca vin tot felul de ... (vezi toată discuția)
Inchiriere în regim turistic/hotelier fără acordul vecinilor dan_ph dan_ph Bună seara, adresez aici o intrebare, legat de inchirierea in regim turistic/hotelier, respectiv Ordinul de ministru din 01.03.22; conform acestuia, inteleg ... (vezi toată discuția)