In data de 09.05.2009 mi s-a acordat un preaviz , art. 65, 1, preaviz semnat de o persoana care nu avea nicio calitate in firma , nu avea hotarare AGA sa o faca. Preavizul a expirat in 09.06.2009 si inca nu mi-au desfacut contractul, nu au depus decizia nici la ITM, nu mi-au trimis-o nici mie. Am plecat de pe functie de Director Executiv dintr-o firma de dezvoltare imobiliara. Intrebarile ar fi:
1. Am dreptul la salarii compensatorii ( nu am CCM la nivel de unitate)?
2. Ce pot obtine de la ei in acest moment, cand nu au desfacut CIM?
Va multumesc
Nu, nu se poate, intr-adevar. Solutii ar exista, insa, dupa cum spuneti dvs., sediul e expirat... Daca stiti unde pot fi comunicate actele administratorului societatii, puteti deschide o actiune in care sa cereti obligarea firmei sa emita decizia de incetare si restul drepturilor salariale neachitate de aceasta.
Poate imi scapa, nu neg.
Interpretez situatia doar din ce vad scris de dvs, si este posibil sa nu inteleg tot ce vreti sa transmiteti.
Eu prin AGA inteleg adunare generala a actionarilor, iar actionari avem doar la SA nu la SRL.
Dvs ati avut calitatea de director executiv deci eu presupun ca stiti cine se ocupa de demersurile privind contractelel de munca (angajari/lichidari)
De aceea imi scapa de ce nu v-ati intrebat subalternii care trebuiau sa faca ceva cu conrtactul dvs....de ce nu v-ati clarificat situatia pana acum...?
Ati spus ca "In data de 09.05.2009 mi s-a acordat un preaviz , art. 65, 1,"
Inteleg ca din 09.06 nu v-ati mai dus la munca... v-au mai platiit din 09. 06 ?
Daca nu v-au platit dar nici nu ati lucrat nu aveti cum sa pretindeti salriu pe aceste 2 luni.
sa inteleg ca acum doriti sa va dati demisia cu preaviz (de 30 de zile calendaristice)
pentru ca initiativa concedierii o poate avea doar angajatorul, nu angajatul...
V-ati interesat la ITM despre situatia contractului de munca si de cartea de munca?
Poate ca acel preaviz a fost totusi finalizat cu o decizie depusa la ITM, caz in care aveti dreptul intradevar sa solicitati 1 salariu compensatoriu.
Eu inteleg ca nu va sunt la inima patronii si chiar cred ca nu au grija sa faca toate lucrurile curat, dar totusi cred ca puteti gasi cea mai buna metoda de a clarifica situatia incetarii contractului de munca.
Dreptul la somaj nu s-a pierdut, se prescrie in 12 luni de la data incetarii contractului, doar ca se va acorda doar de la data depunerii dosarului de somaj.
grace_r:
AGA - Adunare Generala a Asociatilor. AGA stabileste limitele mandatului administratorului societatii, sau eventual posibilitatea acestuia de a delega competente unui director, eventual.
Nu este posibil ca o persoana nemandatata de AGA sau, eventual, delegata expres de administrator, sa angajeze si sa concedieze personal, dupa bunul plac.
Draga grace, am omis eu mai multe detalii dar eu nu am nicio vina ca ei nu au inregistrat si operat cpncedierea mea. Am fost la ITM, ei ar putea inregistra acum decizia cu data de 09.06. , platind o amenda, dar eu mi-am pierdut cele 30 zile necesare depunderii documentatiei pt somaj. Nu se poate asa ceva. Iar preavizul l-am contestat atunci, i-am convocat la o conciliere sa vad cine este acel domn... evident nu au venit.
Ei sa isi asume ceea ce fac iar eu... sa-mi iau banii necuveniti .
Chiar azi am sa merg la ei , a nu stiu cata oara.
Daca ma poate ajuta cineva, ce as putea face acum?
Le semnez un alt preaviz, antedatat, ca sa poata inregistra decizia chiar de maine?
Va multumesc