Buna ziua,
In cadrul unui proces penal, inca din faza de urmarire penala a organelor de politie, mi-au fost respinse mai multe cererei de probatiune, inclusiv audierea la procuror.
In continuare, in cadrul procesului, imi sunt respinse anumite cererei de probatiune (cam aceleasi care le-au respins si politistii). Ma pot adresa judecatorului de drepturi si libertati pentru dreptul la un proces echitabil?
Pentru ca dupa modul in care s-a desfasurat ancheta si procesul, imi lasa foarte tare impresia ca nu se doreste aflarea adevarului, ci scoatarea mea ca vinovat.
Mentionez ca mi s-a facut o inscenare si vad ca este foarte greu sa imi dovedesc nevinovatia, din moment ce din start s-a presupus ca sunt vinovat.
Este intr-adevar bine sa se studieze dosarul pentru a se intelege exact de avocat care este situatia referitoare la probe si ce rezulta.
Trebuie sa discutati cu avocatul cu dosarul in fata si nu pe vorbe...
Daca sunt chititi sa va condamne o cerere de recuzare va poate ajuta la CEDO daca procesul chiar se va desfasura cu incalcarea drepturilor fundamentale referitoare la dreptul la un proces echitabil.
Sunt si procese care chiar se pot desfasura la un mod in care condamnarea poate fi de neevitat daca judecatorul vrea neaparat sa condamne persoana dar aveti si apelul ca si cale de atac.
Mie imi pare clar ca veti ajunge in apel la cum se prezinta situatia...indiferent ce ar iesi la prima instanta...
Multumesc pentru raspuns. Este clar ca voi ajunge si la CEDO, nu doar in apel. Pentru ca nu voi accepta sa fiu condamnat fara sa fiu vinovat.
Dvs. spuneti ca m-ar ajuta la CEDO o cerere de recuzare? O sa fac si asta, pb e ca am un avocat mai moale, iar judecatorul i-o taie din start. Pe hartie a cerut si cere multe, insa nu il lasa sa vorbeasca.
Din cate stiu, ca si inculpat, am dreptul sa iau cuvant la fiecare sedinta. Asa este?
Pentru CEDO e important ce e scris.
Mai ales ca nu prea se consemnează tot de fel.
Nu prea aveți dreptul de a vorbi decât dacă va permite instanta în sensul de a pleda în apărarea dvs. dar aveți dreptul de a face precizări dacă judecătorul nu intelege...
Aveți dreptul de a da însă declarație de cate ori vreți sa precizați ceva.