avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fiecare poate plati ce doreste?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fiecare poate plati ce doreste?

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
avem un proprietar care, lunar, vine si spune: din intretinerea pe luna asta platesc mai putin salariul femeii de serviciu, abonamentul la lift, salariul administratorului.
Are voie sa plateasca ce vrea?
Ii putem refuza incasarea daca nu plateste toata suma?
Prin acest mod, a strans deja datorii de peste 5000 lei. Auzisem de o prevedere din codul fiscal conform careia la plata unor obligatii financiare se sting intai datoriile cele mai vechi. Este aplicabila si la asociatiile de proprietari? Ma puteti ajuta cu un articol de lege?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:02, 12 Octombrie 2016
Imi pare rau ca problema mea a incins spiritele si exista atacuri la persoana, lucru nepermis intr-o discutie. Sunt de doar doua luni presedinte, am adus un administrator nou, care se implica, dar problemele in asociatia noastra sunt foarte mari. Avem un restantier care nu a platit o cana de apa timp de ATENTIE 11 ani. Am dat in judecata toti proprietarii cu restante mai mari de 6 luni si administratorul ne-a incurajat sa dam in judecata presedintii si membrii comitetelor executive care nu au luat masuri impotriva restantierilor. Administratorul ne-a spus ca o mare parte din suma celui care nu a platit de 11 ani o sa o pierdem ca s-a prescris., dar e nevoie de hotarare judecatoreasca care sa consfinteasca acest lucru. I-am urmat sfatul, sa vedem acum ce iese. Dupa doua luni au mai ramas restante de 50.000 lei din 80.000. E greu, am 70 de ani si incerc sa invat pentru ca nu le stiu nici eu pe toate.
Felicitari!
Continuati in acest fel si tineti apoape de membrii comitetului, sfatuiti-va cu cenzorii asociatie si cu administratorul.
Debitele catre asociatie, oricat de vechi ar fi, nu sunt prescrie, nu se prescriu singure. Actionati in instanta pentru intreaga suma si intreaga perioada, chiar de 11 ani, aduceti dovezi ca restantierul a cunoscut aceste restante, poate aveti dovezi ca s-a angajat sa le plateasca (ceea ce e o recunoastre a debitului), poate a facut in cei 11 ani plati partiale (ceea ce inlatura prescriptia)... Oricum instanta va analiza si va putea sa-l oblige pe restantier sa plateasca pentru intreaga perioada de 11 sau pentru orice perioada mai mica in functie de dovezile ce am prezentat ca exemple mai sus.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Regulament incasare restante contestate lunar denissse denissse Buna ziua. Sunt administrator si as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea problema legata de incasarea unor restante pe care proprietarul nu le considera ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)