avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliul tatalui - locul exact unde este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliul tatalui - locul exact unde este dus minorul

Buna ziua,

sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita a fetitei noastre (in varsta de 4 ani) si pentru stabilirea domiciliului la mine.

in acest moment, am un program de vizita pentru fetita prin care o pot lua la domiciliul meu de vineri seara pana duminica seara, 2 weekend-uri pe luna.

domiciliul meu din buletin este la adresa unde locuieste si mama mea si unde ma duc si cu fetita, insa eu nu sunt trecut la intretinere la adresa respectiva deoarece in restul timpul locuiesc la prietena mea.

acum, in timpul procesului cat si inainte de acesta, fosta mea sotie insista sa-i spun adresa prietenei mele (pe motiv ca mai duc fetita si acolo ocazional). a adus chiar probe in instanta cum ca eu nu sunt trecut la intretinere la adresa din buletin (desi acolo s-a facut acheta sociala) iar judecatorul a trimis cerere catre asociatia de proprietari pentru a confirma acest lucru.
toate astea in conditiile in care si ea are un prieten la care isi petrece noptile impreuna cu fetita si nu mi-a comunicat niciodata adresa exacta.

intrebarea mea este: ce relevanta are pentru instanta faptul ca eu nu platesc intretinere la adresa din buletin, insa duc fetita acolo?
iar in cazul in care voi obtine domiciliul voi sta cu fetita la adresa din buletin si atunci ma voi trece si la intretinere.
ma poate obliga instanta sa declar adresa prietenei mele?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CostinIancu , utilizator 14:38, 20 Octombrie 2016
Din adeverință sa rezulte motivele pentru care nu sunteți trecut la întreținere.
Sa indice și textul de lege și sa rezulte cat timp locuiți acolo.

Am impresia ca instanta cam ajuta mama.
La ce instanta va judecați?
Cam aveti dreptate domnule avocat, instanta ar trebui sa fie interesata de conditiile locative ale parintilor si nu daca tatal este trecut sau nu la intretinere.
Va referiti la articolul acesta, nu?

-Articolul a fost modificat prin art. I pct. 13 din Legea nr. 290/2005.
Art. 30. - (1) Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.-

Procesul este la Judecatoria sector 2, Bucuresti.

Problema cu domiciliul meu este intr-adevar a fostei sotii, caci tot ea, pe motiv ca nu-i dau adresa prietenei mele, a refuzat sa-mi dea copilul la programul stabilit. Acum, probabil vrea sa demonstreze ca eu nici nu locuiesc la domiciliul din buletin si d-aia nu-mi da copilul pt ca nu stie unde il duc.

Daca era o relatie normala intre parinti fara alte gelozii si rautati, probabil ca ii comunicam adresa prietenei mele (asa, pentru linistea ei de mama) insa fosta sotie este o scandalagoaica si nu vreau sa o implic si pe prietena mea in acest circ (de genul venit fosta sotie la usa prietenei mele si facut scandal, chiar si fara motiv).

Cat despre faptul ca instanta ajuta mama....deja m-am obisnuit: am patit-o la fel si cu DGASPC cand i-am chemat sa monitorizeze programul de vizita si au scos apoi un raport in care m-au denigrat pe nedrept.
Sa va dau un sfat: chiar daca fosta sotie e scandalagioaica, nu o numiti asa. Este mama copilului dvs si trebuie sa ii acordati respect. Oricum daca este cum spuneti si face poze la aviziere, stati linistit ca va ajunge si sa va urmareasca si sa afle unde sta prietena dvs. Pregatiti-va si prietena ca este posibil sa o sune, sau sa apara la ea acasa etc.
va inteleg punctul de vedere, insa cam asta e purul adevar...sau asa a reiesit din experienta ultimilor ani de cand am divortat.

sper totusi sa nu fie cazul de astfel de situatii...desi acum ca ati punctat chiar ma gandesc si ca ar fi in stare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program vizitare copil minor de catre parinte cu domiciliul in strainatate. sim0na sim0na Dupa divort copilul minor (6 ani) a fost incredintat catre tata. Mama era in strainatate si a fost citata prin presa desi tatal stia unde se afla. Mama ... (vezi toată discuția)
Lncredintare minor smary12 smary12 buna ziua.am avut o relatie de 6 ani din care a rezultat o fetita.in urma neintelegerilor dintre noi,am pus capat acelei relatii si am parasit domiciliul fara ... (vezi toată discuția)
Avem custodie comună cu domiciliul la mama pentru fiica noastră, însă acum fosta soție vrea s-o abandoneze și să-și refacă viața. cum să opresc șantajul și amenințările ei? geoxgeorge1983 geoxgeorge1983 Buna seara Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat Sunt divortat de cateva luni si avem impreuna o fetita de 6 ani Divortul a fost pe cale amiabila , la ... (vezi toată discuția)