avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare fetita 2 ani si 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare fetita 2 ani si 3 luni

Buna ziua
Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 3 luni dintr o relatie extraconjugala, la momentul conceperii fetitei mele si eu si mama fetitei fiind casatoriti(acest moment eu sunt divortat, mamei fetitei fiind casatorita inca). In urma unui proces de tagada de paternitate prin analiza ADN s a constatat ca sunt tatal fetitei.Mentionez ca de la varsta de 1 an si 2 luni fetita locuieste cu mine , mama locuind cu celelalte fetite ale ei in alta localitate ( a plecat de la sotul ei) si ulterior s au mutat si de acolo in localitatea de unde este sotul ei. De cand fetita este la mine mama nu a participat nici material si nici sub o alta forma la cresterea si educatia fetitei . Am locuit si impreuna la mine timp de o luna si cateva zile insa ne am dat seama ca nu suntem compatibili si a plecat in conditii nu prietenoase si e aceea acum vrea sa se razbune incercand sa castige in instanta fetita. Ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Eu lucrez , am locuinta mea, ea locuieste acum in chirie sau la sot , care nu are o locuinta pe numele lui .Ea nu a lucrat niciodata si nu are un venit ! Multumesc pentru raspunsuri!
Va multumesc mult! Fetita o cresc singur din septembrie anul trecut , am bona cand sunt la serviciu, iar de ingrijit eu sunt cel care o ingrijeste. Mama nu a lucrat niciodata , deci nu are venit, ceilalti copii ai ei sunt cu ea si cred ca acum sunt la sotul ei ( este casatorita) in prealabil a fost plecata din noiembrie 2014 pana la inceptul lunii octombrie 2016 prin diferite chirii si locatii. Pe mama ei a vazut o foarte rar , cel putin in primele 6 luni de cand este la mine , mai deloc dar o cunoaste ca este mama ei. Eu sunt cel care o spala, imbraca, ingrijeste, merge la doctor. TOTul fac eu !
Aveți șanse de reușită la proces în raport de cele descrise de dvs.
Va trebui însă să vă apărați foarte bine la proces deoarece mamele mereu pot avea șanse indiferent de circumstanțe...

Daca a deschis ea proces aveți mare grija la termenele procedurale și pentru a nu risca ar fi recomandabil sa angajați avocat ca sa nu faceți greșeli care se pot specula.
Va multumesc tuturor celor care mi ati raspuns! Azi am deschis eu procesul de incredintare a fetitei mele dar ma gandeam sa mai deschid o actiunde de obtinere a unui ordin presidential de stabiire a domiciliului la mine pe durata procesului de incredintare ! Miam angajat si un avocat dar pentru al doilea proces deja sunt depasit financiar, Cuniaste cineva un avocat in Bacau care sa lucreze pro bonno
Dvs aveți sau nu aveți o hotarare judecătorească?
Am o hotarare judecatoreasca in urma actiunii de tagada de paternitate prin care s a demonstrat ca eu sunt tatal fetei si ca ambii parinti avem custodie

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)