avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare fetita 2 ani si 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare fetita 2 ani si 3 luni

Buna ziua
Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 3 luni dintr o relatie extraconjugala, la momentul conceperii fetitei mele si eu si mama fetitei fiind casatoriti(acest moment eu sunt divortat, mamei fetitei fiind casatorita inca). In urma unui proces de tagada de paternitate prin analiza ADN s a constatat ca sunt tatal fetitei.Mentionez ca de la varsta de 1 an si 2 luni fetita locuieste cu mine , mama locuind cu celelalte fetite ale ei in alta localitate ( a plecat de la sotul ei) si ulterior s au mutat si de acolo in localitatea de unde este sotul ei. De cand fetita este la mine mama nu a participat nici material si nici sub o alta forma la cresterea si educatia fetitei . Am locuit si impreuna la mine timp de o luna si cateva zile insa ne am dat seama ca nu suntem compatibili si a plecat in conditii nu prietenoase si e aceea acum vrea sa se razbune incercand sa castige in instanta fetita. Ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Eu lucrez , am locuinta mea, ea locuieste acum in chirie sau la sot , care nu are o locuinta pe numele lui .Ea nu a lucrat niciodata si nu are un venit ! Multumesc pentru raspunsuri!
AVLIL a scris:

E important sa stiti ca timpul curge in favoarea dv.,



DanielNitoi a scris:

Azi am deschis eu procesul de incredintare a fetitei mele ... Miam (sic!) luat si un avocat dar pentru al doilea proces sunt depasit financiar...


#-o


DanielNitoi a scris:

Am o hotarare judecatoreasca in urma actiunii de tagada de paternitate prin care s a demonstrat ca eu sunt tatal fetei si ca ambii parinti avem custodie



Oare ce ați înțeles dvs. din faptul că timpul curge IN FAVOAREA dvs.!? Să dați buzna AZI într-un proces!? (unde azi e fix a doua zi după ce Liliana/AVLIL și-a tocit degeaba unghiile pe tastatură încercând să vă povestească ce v-ar fi favorabil)

Și dacă AVEAȚI DEJA o hotărâre judecătorească în care se stabilește exercitarea in comun a autorității părintești, atunci ce naiba ziceți că ați cerut față de ce voiați de fapt!?!

Se pare că tocmai v-ați șubrezit șansele (alea multe) pe care vi le povesteau colegii pe prima pagină în legătură cu stabilirea locuinței.

Unde ați găsit avocatul? Sprijinea tencuiala instanței ca să nu cadă!? V-ați împiedicat de el pe scări? Am vaga senzație că: ori nu e avocat (inscris in Barou) ori a terminat de citit in 1900 toamna.

A avut timp sa vă povestească diferența dintre „încredințare” (care NU mai este prevăzută de NCC) și stabilirea locuinței? A citit măcar hotărârea judecătorească pe care o aveți deja înainte de a decide calea de urmat? Având în vedere că ne-ați scris pe 18 oct. și erați deja „depășit financiar” pe 20 oct. am o vagă îndoială că s-ar fi obosit să deschidă mai mult decât chitanțierul.

Dacă vi se pare tonul meu cam acru, să știți că exact așa și este.

Fiindcă mi s-a cam luat de toate generalizările din profesia aceasta, distrusă de ...amatori.

Când un avocat care chiar știe despre ce vorbește (în speță AVLIL) temporizează, fiindcă este în favoarea dvs., dați buzna la primul care are principala grijă să vă lase ...depășiti financiar.

Succes.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
romascanu, moderator
Buna dimineata
Multumesc d na avocat Romascanu chiar si pentru "tonul acru "pe care l ati avut in mesajul anterior . De fapt actiunea pe care am deschis o este aceea de stabilire a domiciliului si nu aceea de incredintare. Fiind un necunoscator in domeniul juridic m am expriamt eu gresit ( pentru mine suna cam fiind acelasi lucru) Am deschis aceasta actiune pentru ca mama fetei face presiuni ca fetita sa mearga si la ea, si in acest caz fetita ar fi plimbata de la o locatie la alta . Am nevoie si de a doua actiune -ordin presedential de stabilire domiciu- pentru ca fetita sa nu fie plimbata de colo colo.
Daca ati putea sa va detasati de caz (ceea ce nu puteti ca e vorba despre dvs si copila dvs) ati intelege ca nu dvs, ci mama ar fi trebuit sa deschida actiune (pentru program de relatii personale sau pentru stabilire domiciliu la ea). Pentru ca ea isi dorea sa schimbe ceva in starea de fapt.
Dvs trebuia doar sa ii permiteti sa se vada cu fata si sa va asigurati ca nu dispare in neant cu ea.
N-aveati de ce sa deschideti o actiune - practic dvs nu vreti sa schimbati starea de fapt ci doar sa ii dati o legitimitate mai mare, ea fiind foarte legitima in lipsa unei hotarari care sa spuna altceva - si ati fi putut cere (in cazul in care ea ar fi deschis actiunea) sa vi se ramburseze cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2016
mirebire, utilizator
Mi a fost teama ca, in urma hotararii judecatoresti in care copilul a fost incredintat ambilor parinti, chiar daca fetita este la mine ea sa poate veni sa mi o ia oricand si sa stea la ea oricat .Nu este benefic fetitei mele sa fie plimbata
Stiu ca v-a fost teama, de aceea incercam sa va arat ca nu e atat de grav.
Nu cunosc ce scrie in hotararea de tagada despre locuinta copilului, intretinere etc.
Copilul se va plimba, inevitabil, imediat dupa admiterea aproape a oricarei actiuni (sanse mari). Pentru ca sunt sanse sa ceara programd e vizita, schimbarea locuintei de fapt etc.
Si cu resurse financiare, e foarte dificil acum.

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)