avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare fetita 2 ani si 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare fetita 2 ani si 3 luni

Buna ziua
Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 3 luni dintr o relatie extraconjugala, la momentul conceperii fetitei mele si eu si mama fetitei fiind casatoriti(acest moment eu sunt divortat, mamei fetitei fiind casatorita inca). In urma unui proces de tagada de paternitate prin analiza ADN s a constatat ca sunt tatal fetitei.Mentionez ca de la varsta de 1 an si 2 luni fetita locuieste cu mine , mama locuind cu celelalte fetite ale ei in alta localitate ( a plecat de la sotul ei) si ulterior s au mutat si de acolo in localitatea de unde este sotul ei. De cand fetita este la mine mama nu a participat nici material si nici sub o alta forma la cresterea si educatia fetitei . Am locuit si impreuna la mine timp de o luna si cateva zile insa ne am dat seama ca nu suntem compatibili si a plecat in conditii nu prietenoase si e aceea acum vrea sa se razbune incercand sa castige in instanta fetita. Ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Eu lucrez , am locuinta mea, ea locuieste acum in chirie sau la sot , care nu are o locuinta pe numele lui .Ea nu a lucrat niciodata si nu are un venit ! Multumesc pentru raspunsuri!
Buna ziua,
Am revenit si va spun ca azi mama fetitei a deschis proces de exercitare exclusiva a autoritatii parintesti pe motiv ca as fi extrem de agresiv ( a depus o plangere penala la politie , care a ajuns la Parchet fara nici o dovada ca as fi agresat o -nici nu am facut acest lucru). De asemenea a facut si o plangere importiva mea , prin care cere ca fetita sa i fie incredintata pe acelasi motiv ( inventat) ca as fi agresiv! Ce reprezinta aceasta plangere catre judecatorie?
[editat]

Cel mai probabil doamna doreste sa va ia copila pentru a obtine pensia alimentara. Neaparat discutati cu un avocat.
Stie ca nu are aproape nici o sansa sa obtina copila si atunci incearca pe alte cai.
Va sfatuiesc sa nu va mai vedeti singur cu dansa fara martori, care sa nu fie din familie, eventual sa si filmati intalnirile.
De asemenea puteti incepe frumos sa ii dati mailuri prin care sa ii detaliati cheltuielile lunare care sunt cu copila si sa o intrebati cu cat va participa dansa. Neavand nici un venit este imposibil sa obtina copilul.
Sunt sanse sa o angajeze un prieten cateva luni cu salariu minim ca sa dea bine in fata judecatorului, insa tot nu pare ca ar dori sa participle la cheltuieli.
Eu zic sa-i oferiti aceasta sansa civilizat, corect si frumos pentru a putea demonstra cu usurinta adevaratele sale intentii.

De vizitat viziteaza copila? Se intereseaza de ea?
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
A venit o data cu o cumnata de a ei , insa fetita dormea iar eu nu am fost anuntat ca va veni. I am zis sa astepte o ora insa nu a asteptat. In intampinare scrie ca vine aproape zilnic sa o vada, dar niciodata nu m a anuntat ca ar veni si nu am cunostinte ca ar fi ajuns sau nu la noi. Mai scrie in intampinare ca sotul ei a trecut peste frurstrare si ca o ajuta neconditionat, insa stiu ca tot ce fac este doar din RAZBUNARE iar fetita este obiectul razbunarii! Alocatia de stat a fetitei o incaseaza tot ea ( de 1 an si 3 luni fetita nu a primit alocatia).
Bun, atunci faceti o notificare prin care sa o rugati sa va anunte din timp cand doreste sa vada fetita, pentru ca aceasta are un program si nu doriti sa il dati peste cap, de asemenea nu doriti ca cea mica sa fie lipsita de prezenta mamei. tot in notificare informati-o ca nu a participat deloc financiar la cresterea copilului in ultimele luni si ca sunt urmatoarele cheltuieli.... apoi o intrebati cum ar dori sa participe, in natura sau cu bani., mai ales, sa mentionati ca ea ridica alocatia copilului si ca nu o da acestuia.
Puteti cere ajutorul DGASPC, sa le povestiti ce incearca doamna sa faca si sa vedeti daca vizitele se pot desfasura la sediul lor.
In plus, neaparat sa discutati cu un avocat pentru a face intampinare prin care sa cereti locuinta copilei la dumneavoastra, custodie comuna si pensie alimentara.

Nu doreste sa se razbune, doresc bani.
Au auzit ca daca castiga si nu dati copilul pot obtine penalizari.
Din cauza aceasta trebuie sa aratati ca sunteti deschis colaborarii, eventual o invitati sa vada copila si mai ales trimiteti saptamanal mailuri in care sa o informati despre ce face copila.
Mare atentie pentru ca se pare ca incearca sa fabrice dovezi impotriva dumneavoastra cu martori mincinosi. Singura variant este sa filmati toate intalnirile si sa aveti si dumneavoastra martori cum ca nu ati agresat.

Din cauza asta va sfatuiesc sa sugerati ca vizitele sa aiba loc la DGASPC, pentru a putea dovedi ca doamna minte.
I am trimis mail saptamana trecuta , pe 18.11 in care i am spus ca poate sa vina oricand sa vina sa vada fata , dar sa fiu anuntat in prealbabil pentru a nu perturba progamul fetitei de somn si nici al meu de serviciu.

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)