avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare fetita 2 ani si 3 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare fetita 2 ani si 3 luni

Buna ziua
Sunt tatal unei fetite de 2 ani si 3 luni dintr o relatie extraconjugala, la momentul conceperii fetitei mele si eu si mama fetitei fiind casatoriti(acest moment eu sunt divortat, mamei fetitei fiind casatorita inca). In urma unui proces de tagada de paternitate prin analiza ADN s a constatat ca sunt tatal fetitei.Mentionez ca de la varsta de 1 an si 2 luni fetita locuieste cu mine , mama locuind cu celelalte fetite ale ei in alta localitate ( a plecat de la sotul ei) si ulterior s au mutat si de acolo in localitatea de unde este sotul ei. De cand fetita este la mine mama nu a participat nici material si nici sub o alta forma la cresterea si educatia fetitei . Am locuit si impreuna la mine timp de o luna si cateva zile insa ne am dat seama ca nu suntem compatibili si a plecat in conditii nu prietenoase si e aceea acum vrea sa se razbune incercand sa castige in instanta fetita. Ce sanse am ca fetita sa ramana la mine? Eu lucrez , am locuinta mea, ea locuieste acum in chirie sau la sot , care nu are o locuinta pe numele lui .Ea nu a lucrat niciodata si nu are un venit ! Multumesc pentru raspunsuri!
Neaparat notificare nu mail, ce dovezi aveti ca ar mai avea adresa respectiva de mail?

Notificare care sa contina ce v-am spus si de asemenea prin care sa cereti un raspuns pana la data de, raspuns in scris la adresa urmatoare.....
Sa precizeze doamna programul. Iar la ora la care spune ca vine sa aveti un prieten, de preferat pe cineva de sex feminin, o vecina, o colega cu dumneavoastra. Nu prietena sau concubina.
Doamna nu are de ce sa vina cu cumnata ei, cu oameni straini la dumneavoastra in casa, aveti dreptul sa refuzati.

de asemenea, neaparat notificati ca ridica alocatia copilului si nu ii da copilului si precizati un cont unde sa poata face transferul. Asa puteti dovezi da nu contribuie cu nimic.

Nu e greu sa tina bonuri de la cumparaturile pe care le face cu ceilalti copii, este insa important sa dovediti ca nu da nimic copilei.
Totul trebuie sa fie transparent si correct pentru binele copilei.
Puteti sa sugerati dumneavoastra niste ore si niste activitati. Aratati ca sunteti deschis relatiei mama copil si mai ales ca sunteti implicat in viata copilei.
Va multumesc! I am trimis si pe numarul de telefon pe care il foloseste acelasi mesaj ca si pe mail , dar voi face si o notificare pe care i o voi trimite la adresa sa de domiciliu.
Deci rezumat, o notificati ca fetita are urmatorul program, ca sugerati daca poate sa o viziteze in zilele de, la orele de, ca daca nu e posibil sunteti deschis altor variante.
De asemenea o notificati despre bani, incepeti prin a mentiona cheltuielile cu copila din ultimele luni si o notificati ca nu a participat deloc si ca doriti sa stiti cum intentioneaza sa faca asta pe viitor, daca vrea cash in contul... precizati contul.....daca vrea in natura ii puteti da o lista in fiecare saptamana si ea sa aleaga ce ia copilului. In plus, o notificati ca de cand e copilul la dumneavoastra a incasat alocatia acesteia si ca sunt banii dati de stat minorului, drept urmare, ( calculati suma) o poate transfera lunar in contul.....
La sfarsit mentionati ca sunteti deschis cooperarii si ca are tot ajutorul dumneavoastra in construirea unei relatii firesti si sanatoase cu propriul copil.
Cereti raspuns in scris in 10 zile la adresa....mentionati adresa.

de asemenea, la 3-4 zile dati mail in care sa o informati ce face fetita, poze cu cea mica.

Orice ar fi sa nu va lasati tarat in scandal.
In plus, repede avocat pentru intampinare, sa precizati clar si cu martori si poze ca fetita are relatie de atasament cu dumneavoastra, ca sunteti singurul parinte care poate sustine financiar copilul ( daca nu vrea sa participe nici dupa notificare mentionati ca refuza sprijinul financiar acordat copilului)
De asemenea, insistati pe faptul ca doamna nu are nici un venit si caactualul sot nu are nici o obligatie sa intretina copilul, dovada ca le-ati oferit si optiunea sa contribuie in natura la cresterea copilului si au refuzat.
Bona poate depune marturie, vecinii, cum ca sunteti implicat in viata copilului.
Ca program de vizita sugerati sa primele 6 luni vizita sa se desfasoare la domiciliul copilului in prezenta dumneavoastra din cauza varstei fragede a copilului si a faptului ca aceasta nu e obisnuita cu mama, urmand apoi 6 luni in care sa o ia cateva ore de la domiciliu, urmand ca de la 3 ani jumate daca se respecta programul de vizita sa o ia si peste week-end.

Puteti lalai si amana procesele luni de zile, perioada in care doamna nu va plati nimic, pentru ca sotului nu o sa-i convina sa dea bani pentru un copil care nu este al lui. In plus, sansele sa obtina fetita sunt minime.
Neaparat sa pastrati bonurile cu care luati lucrurile copilei iar daca doamna va mai hartuieste cu plangeri false chiar puteti sa mergeti la politie sa intrebati ce puteti face in situatia asta sau tot asa, sa vorbiti cu un avocet pentru hartuire.

Probabil femeia e presata de actualul sot sa ia copilul ca sa scoata bani de la dumneavoastra altfel o arunca in strada si pierde si ceilalti copii.
Oricum, va urmareste si urmareste tot ce scrie aici. Probabil la ora asta deja cauta solutii sa vada cum sa nu participe cu nimic la cresterea copilului si totusi sa ia fata.

Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
When, utilizator
Referitor la plangerea dnei: ati fost chemat la Politie, stiti ce a declarat acolo, daca a spus ca au fost martori la scena? Mai mult ca sigur plangerea va fi clasata daca sustineti ca asa ceva nu s-a intamplat dar o sa dureze pana la solutionare (ca asa merg lucrurile la noi). De aceea, asa cum anticipa alt utilizator, ea se poate folosi de aceasta plangere ca o dovada in proces.
Pe de alta parte, orice declara doamna, trebuie sa si demonstreze. Asa ca nu se poate lua o decizie de catre o instanta doar ca a declarat ca ati agresat-o, trebuie sa si arate ca s-a intamplat acest lucru(martori, dovezi, etc.)
Mi se pare de o nesimtire crasa sa incasezi alocatia unui copil in conditiile in care nu sta cu tine! Din cate am vazut pe net, ar trebui sa va duceti Agentia de prestatii -cea la care s-adepus cererea de alocatie si sa vorbiti cu cineva de acolo, sa vedeti ce puteti face sa incasati d-voastra banii. In intampinarea pe care o depuneti, puteti sa cereti recuperarea banilor pe perioada cumulata in care a stat la d-voastra si pe care doamna i-a incasat fara ca cea mica sa stea cu ea.
Buna seara,
Am promis ca voi reveni pe forum si tin sa transmit tuturor tatilor care incearca sa obtina stabilirea domiciliului copilului/copiilor la ei ca SE POATE.Am primit azi pronuntarea in cazul meu si in prima instanta ( fond) am obtinut stabilirea domiciliului fetitei mele la mine. Deci se poate!

Alte discuții în legătură

Custodie comună cu drept de vizita 6 ore pe luna Grigoran Grigoran Sotul meu are o fetita din prima căsătorie și are custodie comuna și program de vizita 3 ore in prima săptămână din luna și 3 în a treia vrem sa ... (vezi toată discuția)
Program vizitare bebelus in prezenta unui asistent social Mariaalessia Mariaalessia Buna ziua,in cererea mea de divort dna avocat a cerut sa-mi vizitez copilasul la locuinta sotiei in prezenta unui asistent social care este la 60 km de ... (vezi toată discuția)
Cum obtin fetita,am sanse? Bsabam23 Bsabam23 Am stat in concubinaj cu o femeie care era casatorita. In timpul concumbinajului am devenut tatal unei frumoase fetite. Cand fetita sa nascut nu a putut fi ... (vezi toată discuția)