avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decădere din drepturile parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decădere din drepturile parintesti

Este posibil ca o mama sa fie decazuta din drepturi fara a fi anuntata de existenta unui proces?
Cel mai recent răspuns: afrodhitee , utilizator 21:14, 29 Octombrie 2016
1. Aveti un copil de nationalitate cipriota deci intrebarile despre legislatia din Romania nu au nici o relevanta. NU SE APLICA.
2. Puneti-va la curent cu legislatia din Cipru.
3. Problema dvs este ca a calatorit copilul in Anglia sau ca nu aveti legaturi cu copilul?
da problemele sunt amandoua. Din moment ce are dreptul sa colatoresca cu copilul inseamna ca poate sa si dispara intr o alta tara sa nu o mai pot gasi niciodata. iar cealalta eu nu inteleg ce urmareste el sa mi ascunda copilul? nu realizeaza ca este nedrept si ilegal si ca pod demonstra lucrul acesta? sau poate el de fapt ma vrea pe mine si se foloseste de copil. atunci care este comportamentul lui fata de copil se intereseaza oare cineva la modul serios/ copilul meu o fi in siguranta?
Mergeți în Cipru și adresați-vă autorităților de acolo. Din România nu puteți face nimic, de aici nimeni nu vă poate ajuta, mai ales că copilul este cipriot.

Ca și mijloc de protecție a copiilor, în Cipru sunt adoptate: Legea copilului și Legea împotriva violentei în familie. Cea din urma include în prevederile ei și concubinajul`!

Fiți tare și asumați-vă alegerea care ați făcut-o să procreați un copil cu un cipriot. Acum astea sunt consecințele pe care cred că vi le-ați asumat, dar nu disperați, mergeți înainte și continuați să luptați.
nu se intereseaza nimeni daca nu va interesati dumneavoastra ca parinte.
A trecut atata timp, sunteti departe de copila atata timp, cu cat va lamentati in Romania timpul trece in defavoarea dumneavoastra.
Va sfatuiesc sa va intoarceti in Cipru si sa verificati cu un avocat acolo si sa va recuperati copila.
Va multumesc pt sfaturi. Sunt ca trebuie sa merg in cipru pt a lupta pt copilul meu dar mai sunt doua probleme; in romania mai am doi minori care au nevoie de mine zi de zi, si banii care ii iau in romania nu mi permite sa platesc atatea costuri de judecata. asa ca voi trimite o scrisoare catre asistenta sociala, insotite de documente care rezulta venitul meu lunar si dovezi cum ca tatal imi interzice sa mi vizitez copilul, scrisoare prin care voi cere totodata situatia copilului. si dreptul de a mi l vedea. nu am cum sa merg acolo fatra bani deocamdata, nici macar nu stiu care este situatia.

Alte discuții în legătură

Pot călători cu copilul din anglia către spania fără declarație de la soțul meu ? RoxanaAndrei21 RoxanaAndrei21 Buna ziua !As dorii sa stiu daca pot calatorii cu minorul din Anglia catre Spania printr-o agentie de turism copilul fiind cetatean Roman nascut in Anglia fara ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pentru calatorie minor din anglia spre romania milimilagros milimilagros As dori sa stiu daca pot parasi Anglia cu un minor, in conditiile in care am venit aici acum 4 luni pe baza unei procuri facute la notariat , semnata de tatal ... (vezi toată discuția)
Minor adoptat in străinătate de actualul soț Oreo Oreo Copilul a fost adoptat in străinătate de actualul soț . Am divorțat de tatal natural a copilului minorul a fost încredințat mie bineinteles ca nu am avut ... (vezi toată discuția)