avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modificare pret dupa achitarea facturii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modificare pret dupa achitarea facturii

Buna ziua. Am incheiat un contract cu o societate pentru un anumit pret, mi-au emis factura pe acel pret, am platit factura, iar la doua zile imi trimit o adresa cum ca vor sa majoreze acel pret si asteapta acceptul meu. care este temeiul legal pentru care pot refuza oferta lor? din moment ce eu am platit deja factura. Multumesc
Cel mai recent răspuns: tavinho , utilizator 22:56, 2 Noiembrie 2016
"dupa incheierea contractului, beneficiarul nu mai poate face nici o modificare decat cu acordul partilor". cam atat
Beneficiarul sunteti dvs.

da. nu exista nicio clauza care sa le impuna sa modifice pretul.
Clauza cu privire la modificarea contractului prin acordul partilor vizeaza doar beneficiarul, ceea ce nu va este tocmai favorabila.
Insa, dat fiind faptul ca va cere acordul cu privire la majorarea pretului (prin adresa transmisa) puteti sa le comunicati un raspus la adresa prin care sa mentionati faptul ca nu sunteti de acord cu modificarea pretului contractului in sensul majorarii acestuia.
Clauzele contractului sunt foarte clare, pretul este determinat, iar orice modificare trebuie sa fie negociata si agreata de catre ambele parti.
Contractul este legea partilor si pe toata durata de valabilitate a acestuia ambele parti sunt obligate sa respecte obligatiile astfel cum acestea au fost asumate.
Comunicati de asemenea ca nu intelegeti sa va insusiti nicio modificare unilaterala a contractului, ca nu intelegeti sa semnati vreun act aditional la contract in acest sens si totodata nu intelegeti sa achitati vreo factura ce va reflecta vreun alt pret decat cel stipulat in contractul initial.
va multumesc. exista si un articol din lege in acest sens ?

Alte discuții în legătură

Anulare contract eveniment Bianca Sanda Bianca Sanda Buna ziua, Am încheiat un contract in data de 16.09.2021 pentru o cununie care avea sa se țină pe data de 23.10.2021 la salonul X din Bucuresti. Din ... (vezi toată discuția)
Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)
Referitor la un contract de prestari servicii Buna ziua tuturor ! Numele meu este Victor Stanescu si am nevoie de un sfat intr-o problema de natura contractuala. Am incheiat acum citiva ani un contract ... (vezi toată discuția)