avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților?

Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in renovare).Bineinteles locuiesc la părinți cu acordul acestora. In acelasi imobil al părinților locuieste sora mea mai mica împreună cu iubitul acesteia. Mentionez faptul ca sora mea nu este căsătorită cu acest individ. Problema e ca acest individ isi permite sa mi se adreseze pe un ton foarte ridicat. Tipa pur si simplu. Intrebarea mea este ce pot face legal pentru a rezolva aceasta problema. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 15:12, 29 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iesirea din indiviziune inseamna alocarea bunului la unul din proprietari iar cel de-al doilea este despagubit cu 1/2 din valoarea bunului de primul. Daca nimeni nu are banii necesari, atunci se vinde bunul si banii se impart la 2. Daca e intelegere se face simplu in aceste 2 cazuri si nu mai costa nimic. Daca nu exista intelegere se face prin proces, sora nu se poate opune dar o sa coste timp, nervi, bani si o cearta magnifica in familie.
Dupa cum am scris mai sus, au mai incercat o matusa si un unchi sa faca iesirea din indiviziune prin instanta, dar la un moment dat tot procesul s-a oprit, deoarece nu s-a reusit impartirea proprietatii intre toti care au cote parti si sunt multi. SI in cazul sorei mele si al meu, detinem cote parti egale, dar pe proprietati aflate in aceeasi cladire si care nu pot fi delimitate fizic. Deci bunul nu se poate vinde, deoarece exista si alti mostenitori cu diferite cote parti in cladirea respectiva...
Va rog sa-mi oferiti alta solutie in cazul meu, tinand cont ca SPCLEP din localitate a acceptat cererea mea de a nu elibera act de spatiu pentru o terta persoana fara acordul meu, exceptand persoanele care sunt mostenitori legali.
As putea sa reclam ultraj din partea concubinului sorei mele, bine'nteles cu probe, sau incalcarea proprietatii mele cu complicitatea sorei mele, tinand cont ca locuim pe acelasi spatiu comun si care nu se poate delimita fizic ?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
marius_cretoiu, utilizator
Deocamdată trăiesc părinții, iar casa este numai a lor.
Cât timp proprietarii sunt în viață, nu aveți din ce să ieșiți, și ce să separați, pentru că nu dețineți nimic.
Dupa cum am scris mai inainte, sora mea si cu mine detinem cote parti egale in urma mostenirii conform succesiunii facute dupa parintii nostri decedati... Dar fiecare citeste si interpreteaza cum vrea... Eu doresc o solutie clara si nu interpretari, chiar daca legea actuala este in asa fel facuta sa fie afectati unii oameni de catre altii, netinandu-se cont de moralitate si corectitudine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mikkutza a scris:

Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in renovare).Bineinteles locuiesc la părinți cu acordul acestora.

Care dintre USERI este inițiatorul topicului`??

Mikkutza sau marius_cretoiu`??

Alte discuții în legătură

Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca concubinul fara acordul celorlalti mostenitori marius_cretoiu marius_cretoiu Am mai citit pe forum discutia despre faptul ca sotul doreste sa-si aduca amanta in casa, In cazul meu este vorba depre faptul ca sora mea si-a adus ... (vezi toată discuția)
Sunt moștenitor al unei cote de 1/2 din apartamentul părinților dar nu am acces la imobil. cum pot rezolva această situație? acrucspiru acrucspiru De aproximativ 3 luni am facut succesiunea pentru un apartament rezultat in urma decesului parintiilor. Cu alte cuvine, eu si sora mea, suntem trecuti pe ... (vezi toată discuția)
Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de [quot]zile si ma ignora in ... (vezi toată discuția)