avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților?

Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in renovare).Bineinteles locuiesc la părinți cu acordul acestora. In acelasi imobil al părinților locuieste sora mea mai mica împreună cu iubitul acesteia. Mentionez faptul ca sora mea nu este căsătorită cu acest individ. Problema e ca acest individ isi permite sa mi se adreseze pe un ton foarte ridicat. Tipa pur si simplu. Intrebarea mea este ce pot face legal pentru a rezolva aceasta problema. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 15:12, 29 Noiembrie 2016
Si atunci ce poate sa faca celalalt sot ?! Nu vedeti ca asa cum pretindeti ca prevede legea se incurajeaza adulterul si prostitutia ?! De fapt, am observat ca din noul Cod Penal s-a abrobat articolul care privedeau sanctiuni impotriva adulterului...
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
marius_cretoiu, utilizator
Din cat observ eu se sustine incalcarea proprietatii mele private de catre concubinul sorei mele sustinut de catre sora mea, care l-a adus in casa parinteasca - casa care este acum, dupa succesiune, 1/2 a mea si 1/2 a sorei -, dar folosim acelasi spatiu de locuit, caci nu se poate face o delimitare fizica a spatiului de locuit, eu fiind nevoit sa dau nas in nas de fiecare data cu concubinul sorei si in plus fiind agresat verbal si fizic in data de 15.11.2016 de catre acest concubin al sorei mele, iar in urma acestei agresiuni am apelat la politie, politie care nu a luat nici o masura, deoarecei pana a venit politia, sora mea si concubinul ei au plecat de acasa si s-au intors abia dupa ce a plecat politia de la noi de acasa...
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
marius_cretoiu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil nu intelegeti ca aveti in comun apartamentul deci doar daca amandoi solicitati se va putea infaptui evacuarea concubinului, spatiile comune au oaresce dezavantaje, nu poti dicta cu privire la ele individual decat in comun asa cum este si proprietatea.

Dar aveti varianta sa iesiti din indiviziune, e foarte simplu: deschideti proces de partaj si asa scapati si de sora si de concubin.

Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2016
Cris1971, utilizator
Sa inteleg ca sora mea are dreptul sa-si tina concubinul si pe partea mea, chiar daca eu nu sunt de acord ?! Cum am mai scris, cat a trait tatal nostru, concubinului nu i-a fost ingaduit sa intre in casa parinteasca, desi si atunci eu si sora mea detineam cote parti din casa, ci doar dupa moartea tatalui nostru, sora mea l-a adus in casa parinteasca fara sa ma intrebe daca sunt de acord, ci m-a pus in fata faptului implinit, eu nelocuind in acel moment in casa parinteasca. Este vorba despre 1 camera, 1 bucatarie, 1 terasa, 1 antreu si 1 baie. Eu nu am nici un drept de a evacua respectivul concubin din casa ?! A propos, eu locuiesc intr-o camera care nu este proprietatea noastra si face obiectul altei cote parti de proprietate, respectiva camera avand acces in restul proprietatii mentionate anterior... Totusi, nu este vorba de incalcarea proprietatii private ?!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru ca nu aveti o parte din casa exclusiv a d-voastra, casa este in cote indivize cu sora d-voastra deci nu aveti nimic exclusiv.

Impacati-va cu gandul ca pana veti cere partajul o sa fiti nevoit sa-l suportati pe concubin, nu stiu de ce lungiti atat vorba, ati aflat ce puteti face din punct de vedere legal, lamentarile nu va ajuta si nici nu veti gasi pe baza lor persoane care sa va dea dreptate, asta-i legea si nu aveti decat sa cereri partajul pentru a va rezolva problema, Punct.
Ultima modificare: Marți, 29 Noiembrie 2016
Cris1971, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre mostenitori isi aduce in casa parinteasca concubinul fara acordul celorlalti mostenitori marius_cretoiu marius_cretoiu Am mai citit pe forum discutia despre faptul ca sotul doreste sa-si aduca amanta in casa, In cazul meu este vorba depre faptul ca sora mea si-a adus ... (vezi toată discuția)
Sunt moștenitor al unei cote de 1/2 din apartamentul părinților dar nu am acces la imobil. cum pot rezolva această situație? acrucspiru acrucspiru De aproximativ 3 luni am facut succesiunea pentru un apartament rezultat in urma decesului parintiilor. Cu alte cuvine, eu si sora mea, suntem trecuti pe ... (vezi toată discuția)
Nepoata locuieste in jumatatea mea de proprietate fara acordul meu GIGI TATARU GIGI TATARU lnepoata locuieste in jumatatea mea fara acordul meu ,pe motiv ca sta in partea lui maicasa[cealalta jumatate;de 9 luni de [quot]zile si ma ignora in ... (vezi toată discuția)