avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliul minorului proprietar de imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliul minorului proprietar de imobil

Buna ziua.Am fost casatorita 10 ani, am un copil minor. Casa in care am locuit a fost a socrilor, am facut investitii majore. Socrii i-au donat copilului meu o parte din casa, apoi, dupa divort, ne-au alungat.In urma divortului avem custodie comuna, iar domiciliul copilului este la mama. In casa locuieste acum fostul sot impreuna cu concubina, buletinul meu a ramas la aceeasi adresa. Am deschis partaj in urma divortului, tinand cont ca am plecat doar cu hainele de pe noi, a ramas acolo toata agoniseala mea.Copilul meu poate sa isi recupereze locuinta si in ce conditii?
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: isabelamar , utilizator 10:07, 4 Noiembrie 2016
din trei avocati consultati au rezultat trei pareri diferite: un avocat sustine ca nu va beneficia niciodata de proprietate, al doilea a zis ca in orice moment copilul se poate muta acolo cu mama, doar ca nu sunt primiti, iar al treilea sustine ca trebuie facuta ordonanta presedentiala si esti la mana judecatorului. Asa ca intelegeti de unde si nedumerirea mea...nu toti au citit Codul civil?!
sa stiti ca nu e totuna sa fii proprietar cu sa te muti.. copilul are o cota parte ziceti dvs.
Ce mai scrie in act ?
Isi rezerva socrii un drept de uzufruct sau altceva ?
Cine e proprietar pe restul pana la intreg ?
cand ati divortat si ce ati cerut la partaj ? Ce partajati ?
daca dvs nu dati ceva detalii.. de aia apar si avocati care va trimit la analize.

socrii au pus doar o clauza de nevanzare pentru o anumita perioada.
copilul poseda 1/2 din casa si o parte din teren, bunicii restul, casa este usor partajabila, fiind construita in oglinda parter-etaj. In scopul asigurarii locuintei copilului a fost intocmit acest act, doar ca dupa divort bunicii si-au schimbat total optica
in respectiva casa am locuit dintotdeauna noi trei, adica fostul sot si copilul
am divortat si am cerut la partaj bunurile comune, investitiile facute in acea proprietate, fiind vorba si despre cladiri construite care nu au legatura cu donatia
intrebarea mea este daca bunicii aveau dreptul sa goneasca copilul-proprietar pentru ca f baiatul lor si concubina sa locuiasca acolo.
Ultima modificare: Duminică, 6 Noiembrie 2016
Admin, administrator
Super, puteti actiona in instanta pt iesire din indiviziune, cereti sa se imparta in natura, sa iasa copilul din indiviziune fata de bunici si apoi dupa intabulare , evacuarea celor care stau in acel corp de casa, indiferent cine sunt.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
teoretic aveti dreptate, doar ca la judecatoria de unde apartin se speculeaza ca avem custodie comuna si ambii parinti au dreptul sa administreze averea copilului, asa ca nu e o problema faptul ca fostul sot locuieste in casa copilului cu concubina, iar copilul sta cu chirie impreuna cu mama.
as vrea sa stiu, de asemenea, ce drepturi ar putea capata copilul care implineste in curand 14 ani.
multumesc

Alte discuții în legătură

Cerere introducere alte persoane in proces georgiana neacsu georgiana neacsu Buna ziua. Am depus cerere de partaj bunuri comune in august 2016. Fostul sot este parat, parintii lui intervenienti. Au fost administrare probe, au fost ... (vezi toată discuția)
Ma poate da afara cu copiii? fr_esp fr_esp Eu cu sotul meu am locuit impreuna intr-o casa proprietate a mamei lui, unde avem si domiciliul stabil(in buletin), In tot acest timp am adus imbunatatiri ... (vezi toată discuția)
Divort prin notar Byby29 Byby29 Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Concubinul meu a divortat anul acesta in martie ,la notar ei avand un copil minor au cazut de comun acord ca minorul ... (vezi toată discuția)