Buna ziua.Am fost casatorita 10 ani, am un copil minor. Casa in care am locuit a fost a socrilor, am facut investitii majore. Socrii i-au donat copilului meu o parte din casa, apoi, dupa divort, ne-au alungat.In urma divortului avem custodie comuna, iar domiciliul copilului este la mama. In casa locuieste acum fostul sot impreuna cu concubina, buletinul meu a ramas la aceeasi adresa. Am deschis partaj in urma divortului, tinand cont ca am plecat doar cu hainele de pe noi, a ramas acolo toata agoniseala mea.Copilul meu poate sa isi recupereze locuinta si in ce conditii?
Am trimis notificari si nu mi s-a dat nici un raspuns oficial, mi-au transmis prin diversi ca daca indraznesc sa merg acolo probabil vor atenta la viata mea. Desi am martori care o vad intrand si iesind din casa si din curte, ei sustin ca respectiva nu locuieste acolo.
Cand ne-au dat afara am plecat cu hainele de pe noi pana cand cu ajutorul unui avocat de penal am reusit cu greu sa imi iau doar imbracamintea mea si a copilului pentru ca restul lucrurilor le-au pazit, politia din oras nu a putut sa faca nimic, pentru ca bunicul este proprietarul celeilalte parti si eu nu am dreptul la nimic acolo. Chiar am primit un raspuns la sesizarile mele cum ca l-au chemat pe socru la consiliere...hartie pe care mi-au trimis-o la adresa de domiciliu (din litigiu), in conditiile in care facusem adresa scrisa cu locul unde locuiesc cu chirie.
Tatal eroin plateste 1/4 din salariul minim pe economie. Pensia nu o primesc, pentru ca pentru investitiile facute avem credite de nevoi personale si banii ii depune in contul din care se indestuleaza banca. Eu am declarat verbal ca atata timp cat nu beneficiez de investitii nu mai patesc creditul, si el spune ca nu poate plati si rate si pensie alimentara.
Notificare pentru lipsa de folosinta nu stiu in ce conditii as putea sa cer....pentru ca acum mi-au facut actiune in instanta prin care cer copilul .
Donatia a fost la momentul respectiv cea mai buna idee, daca nu o acceptam copilul ramanea pe strazi in strictul sens al cuvintului.
Angajatii Primariei nu dau decat raspunsuri evazive pentru ca nu vor probleme, la intrebarea mea daca li se pare normal ca tatal-tolerat sa locuiasca acolo iar copilul-proprietar cu chirie, au spus ca nu e anormal pentru ca are dreptul sa ii administreze averea copilului :hammer:
Parerea mea e sa deschideti procesul de partaj si avand in vedere ca imbunatatirile sunt legate de acelas imobil din care a primit o parte copilul, sa intervina si el in proces, astfel ca la final vor fi transate toate lucrurile. Eu zic ca incet se vor clarifica dupa ce deschideti actiunea. Mult succes va doresc!
Acum vad ca e deja deschis partajul, in ce faza sunteti? Nu poate interveni si copilul?
Am deschis Partajul între mine și fostul sot in ceea ce privesc investițiile comune și bunurile cumparate. El nu intervine in proces, doar părinții care sunt proprietarii din acte.
De asemenea, am deschis și proces de ieșire din indiviziune unde mi s-a respins cererea pe motiv ca am trimis copie de pe chitanța pe mail fără sa scriu "conform cu originalul" și ca nu am plătit conform unei evaluări a proprietații. Am scris in acțiune ca am plătit la o valoare pe care am considerat-o eu, urmând ca instanța sa dispună efectuarea unei evaluari in urma căreia sa plătesc. Dar judecătorul nu a gândit ca mine și respins tot.
Multimesc de sfaturi și de încurajări!
Sper ca judecatorul care a respins cererea sa nu judece si urmatorul pentru ca deja am depys o alta cerere pentru partajarea casei. La ordonanta presedentiala pentru reintegrare minor doamna judecator nu a vazut urgenta.... ca daca am lovuinta cu chirie nu e problema, iar daca nu aveam alerta Protectia copilului.
Nu stiu in ce masura se pot stramuta dosarele pentru ca am senzatia ca la judecatoria de unde locuiesc nu pot sa am castig sub nuci o forma.
Divort prin notar
Byby29
Buna ziua! Intrebarea mea este urmatoarea: Concubinul meu a divortat anul acesta in martie ,la notar ei avand un copil minor au cazut de comun acord ca minorul ... (vezi toată discuția)