isabelamar a scris:
din trei avocati consultati au rezultat trei pareri diferite...
Asa ca intelegeti de unde si nedumerirea mea...nu toti au citit Codul civil?!
Pe speța aceasta, care nu-i simplă deloc, eu singură am vreo trei păreri :)
De fapt, dacă nu m-aș „certa cu mine însămi” între părerea dintâi și aia de pe urmă, înseamnă că n-am ajuns încă la soluția cea mai bună pe speța în cauză.
Ceea ce face tatăl pare mai degrabă gestiune frauduloasă decât grija administrării. (Aș fi curioasă să știu cât plătește pensie).
Cred că le-aș cere (notifica) întăi de toate ...chirie/lipsă de folosință. Lui și, mai cu seamă, ei/colegei lui de recamier. Păi stai frate, grija administrării nu înseamnă să exerciți tu ...exerciții preliminare facerii copiilor în casa în care ar trebui să stau eu/copilul ale cărui bunuri sunt administrate; în vreme ce eu/copilul stau pe unde apuc, plătind chirie din banii de mâncare, rechizite etc.
Din păcate, cam toate ideiile ce-mi trec prin minte nu vă includ și pe dvs. Altminteri, mi-ar plăcea să văd fața unui polițist chemat de concubina încuiată pe dinafară de un copil zâmbăreț zicând: a! mă scuzați, eu eram proprietarul ... (NU faceți asta, fiindcă există riscul să citească ei aiurea codul ...penal).
Donația aceea a fost ce mai nefericită idee. Iar primul avocat, fie a fost un pic cam pesimit, fie a citit în acte ceea ce au n-am cum să ghicesc în zațul de cafea de dimineață, fie și una și alta, și atunci a văzut în viitor într-o perspectivă ceva mai largă. Câți copii au socroșeniile dvs./donatorii? Al doilea avocat probabil că a văzut cam ce-am văzut și eu în paragraful anterior, dar fiind prea aproape de gardul codului penal s-a abținut să-și ducă ideile pânâ la capăt...
Primăria, ori știe ceva, dar nu știe destul, ori, prea dese ori îmi pare că unii anjajați sunt verificați după IQ-ul mai mic sau egal cu talia. Mă scot din minți ăștia care dau doar jumătăți de informații, care nu mai reprezintă decât minciuni întregi.
mi s-a cerut dovada de curator special
Cine v-a cerut dovada? Instanța!? De unde? Din Absurdistan?
Art. 58. - (1) NCPC ...„
instanţa va numi un curator special în caz de conflict de interese între reprezentantul legal şi cel reprezentat ...
...
(3) Numirea acestor curatori se va face
de instanţa care judecă procesul, dintre avocaţii anume desemnaţi în acest scop de barou pentru fiecare instanţă judecătorească. Curatorul special are toate drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege pentru reprezentantul legal.