avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara marire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara marire

Buna ziua,in 2014 am divorțat,sotul e plătit cu minim în acte dar așa are triplu,si a luat si Masina,fapt pt care mi a dat 6mil pensie.au trecut 2 ani,copilul e cls 1,s au mărit preturile,necesitatile copil,intre timp eu am făcut și hernie de disc si nu mai pot munci,am 47si nu mă mai vor angajatorii.ce pot faceam șanse dacă e suma data de el,nu pe acte,sa mi mărească?ca daca nu vrea îmi pot pune cheltuieli de judecată?2pers cu 6 mil nu putem trăi.eu n am ajutor.chiar numai ei 6 mil nu i ajung.cine poate creste cu 6mil azi un copil.iar eu mor de foame,si el deși are,nu vrea să dea.am vreo modalitate de mărire,ca m am si îmbolnăvit?
Cel mai recent răspuns: ContSters410033 , utilizator 10:15, 16 Noiembrie 2016
Doamna draga, imi pare rau pentru starea d-voastra de sanatate dar sunteti cam desprinsa de realitate. Cu 600 lei cat pune tatal si daca ati mai pune si d-voastra vreo 200, copilul ar putea creste decent. Nu ma mai agitati atat ca instanta decide pe probe, v-am mai explicat si anteior, nu-l enervati ca va veti alege cu o pensie de 230 lei, indiferent ce venit are el. Daca in acte are salariul minim pe economie, nici un jude nu il va obligat la mai mult de 230 lei lunar. Linistiti-va si acceptati-va soarta ca altfel riscati sa v-o inrautatiti.
pensionarii au putut munci,copilul nu si pe vremea lor altfel se traia.nu comparati.iar eu nu pot lua pensie de boala daca nu-s operata.ce nu sti inteles.si intai nasteti un copil apoi imi dati sfaturi mie,nu stiti viata mea.eu am cerut doar sfat juridic daca pot obtine marire dat fiind ca mama tine copilul tatalui pe pensia ei.daca nu se poate ca asa e in romania asta e.am inteles ca o ducem bine cu 6 mil mai aleas iarna cand caldura e tot 6 si tatal are pretentia sa platim noi.am inteles,asat nu inseamna ca e drept.m-am dezobisnuit sa cer dreptate
eu am cerut doar sfat juridic daca pot obtine marire

Si vi s-a zis ca nu.

dat fiind ca mama tine copilul tatalui pe pensia ei

Aici gresiti, copilul are un venit, pensia de la tata, 600 de lei. De tinut, va tine pe dvs, care inteleg, nu aveti niciun venit.
Pensia aia, reprezinta una decenta pt un copil, raportat la venitul tatalui, desigur. Dvs cat credeti ca e venitul tatalui ? Ca n-o fi vreun afacerista de renume.. ca sa va dea 600 de lei, are un venit peste medie, venitul mediu net pe ec e de 1800 si ceva, ori va da ca si cum ar avea 2400 de lei net. Oricum, el da ceva, ceea ce mult mai bine decat sa dea raportat la minim pe ec, vreo 200 de lei si e mult mai mar epensia decat contributia dvs la intretinerea copilului.
Si v-am mai zis, daca nu va permiteti sa intretineti acest copil, dati-l tatalui daca poate sa il intretina si poate ca de aia l-a si cerut in instanta. Din pacate, nu a reusit.
Dacă nu puteam Murea până acum.am putut 7ani.sa știți că și cu hernie am muncit si muncesc si nu am voie mama se putea duce la tratament..Dar dacă se face caz de custodia comună și văd că eu sunt pusă la zid ca iau prea mult,ar trebui să dăm la fel si suma de bani si se pare că el e cel care dă la copil mai puțin,desi bărbat,ii place să fie întreținut de femei.e vreunul din cei de aici care a vorbit,are copii si ii ajung 6,mil?cu tot,mancare,rechizite,medicamente,haine,ca creste,intretinere să mi spună mie ca ajung?sau au copii să-i crească cu 6 mil?dacă nu am da noi Murea.si eu de ce să risc să muncesc dacă pot paraliza?ca muncesc si nu pot calca.mama ca sa știți nu vrea să mă țină,ne certam zilnic să mă arunce în stradă ca nu dau bani,nu are încotro.iar pt tot ce am zis nu ajung la copil.ca să i o dau lua tre sa puna Bona si nu are bani daca nu ne da nouă cine a zis s o dau cum s a gândit?ca văd că dacă ai probleme aici lumea te calcă mai rău în picioare.cei care au vorbit să si dea ei copii.eu am cu ce o creste,ideea e ca la custodie comună tatăl tre sa dea cât noi si nu da din răutate.vad ca sunteți toți de acord să si ia Masina ca are 30 mil si sa nu dea la copil,sa trăiască bine si noi prost,sa plătească o pensionară 13mil pt familia lui,eu să muncesc cu hernie.astfel de șmecheri li se dă și apa la moara de cei ca dvs.nu mă mir că nu câștigă decât infractorii.cine z zis să l ia el să l întrebe dacă are de Bona,face lecții grele și de ce o bona să ia locul mamei.c a l sm născut tocmai ca a zis că da bani,eu vroiam sa aman..eu zic sa va dati voi copii,eu doar dacă mor.custodia e comuna si nu si strica el casa,si trebuie să dea tot vreo 13mil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie alimentara stabilita fix de sot la divort ContSters373704 ContSters373704 Buna ziua, am divortat in 2014 dec si fostul sot mi-a acordat nu mie ci copilului sau o pensie de 6 mil desi inainte dadea 7 si mai ajuta si cu ... (vezi toată discuția)
Mi a fost deschis dosar să mi ia tatăl copilul după 7ani la mine ContSters410033 ContSters410033 Buna ziua,in 2014 am divorțat si minora de 5 ani mi a fost dată mie la domiciliu,tatal să dea pensie,custodie comuna.deodata pe 5 dec acum după ce 7 ani am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara elli20 elli20 Am inteles ca pensia alimentara se calculeaza 25% din salariul sotului.Insa daca el nu lucreaza cat o sa primeasca copilul meu? Daca nu lucreaza cu carte de ... (vezi toată discuția)