Buna ziua
Va prezint situatia mea! In urma unei relatii extraconjugale pe care am avut-o cu un barbat la randul lui casatorit, a rezultat un copil care acum are varsta de 2 ani si 5 luni. Tatal copilului a deschis actiune in tagada de paternitate si s-a dovedit ca este al lui! De 1 an si 3 luni copilul este la el , eu fiind plecata cu ceilalti copii ai mei de la sot timp de 2 ani. Acum sunt la sotul meu de 1 luna si vreau sa deschid proces de stabilire domiciliu a copilului la mine. Ce sanse am ?
Atunci raspunsul este ca doar o minune va poate face sa castigati procesul.
Nu aveti nici un venit, nu ati participat la cresterea copilului, nu ati avut domiciliul copilului la dumneavoastra si nu prea aveti ce sa-i oferiti exceptand dragostea dumneavoastra.
Daca se stabileste pensie alimentara in favoarea tatalui ce faceti?
Lasati lucrurile asa, pierdeti si timp si bani pe avocat.
Sotul dumneavoastra nu este nimic pentru copila dumneavoastra si nu are legal nici o obligatie fata de ea.
Se stabileste intre cei doi parinti ai ei, care sunteti dumneavoastra si tatal ei. Iar intre cei doi, tatal ei are grija de ea de mica, are servici, are relatie de atasament cu copilul. El are o bila alba unde dumneavoastra aveti bila neagra.
Cum convingeti curtea ca sotul dumneavoastra va intretine copilul facut de sotie cu alt barbat? Mai ales ca pana acum nu l-a vrut? Se poate razgandi oricand. Copii nu se dau pentru ca va participa vecinul sau unchiul sau al treilea sot la intretinerea lor.
Puteti sa nu ne credeti, puteti sa incercati. E timpul dumneavoastra, sunt banii dumneavoastra.
Insa eu ca judecator v-as intreba, daca sotul dumneavoastra iubeste asa mult copilul, de ce nu l-a luat pana acum, de ce niciunul dintre dumneavoastra nu a participat la cresterea lui? A fost un dezinteres total si acum brusc s-a facut lumina?
Pana la 1 an si 2 luni a stat cu mine, 4 luni am stat cu ea impreuna cu celellate fetite la sotul meu( nu stia ca nu este a lui). 8 luni am stat cu toate fetitele in chirie in localitatea natala. Dupa 1 an si 2 luni a luat-o el, cu acordul meu, si de atunci sta la el. Nu am avut pana acum ce sa-i ofer , pentru ca nu mi-a fost usor, dar acum am posibilitatea , ajutata de sotul meu
Bun, atunci daca o asa mare perioada de timp dumneavoastra,ca parinte nu ati avut ce sa-i oferiti, de unde puteti fi sigura ca situatia asta nu se va repeta? Ce o sa faceti de fiecare data cand situatia se va repeta, o sa o trimiteti la tatal ei?
Copilul a trecut deja prin multe schimbari, nu e benefic la nici o varsta sa tot schimbe casele si persoanele care o ingrijesc.
In perioada asta in care a stat la tatal biologic, cat de des ati vazut-o?
Daca acum sotul o poate intretine, de ce nu incepeti sa trimiteti bati pentru ea? E copilul dumneavoastra doar daca locuieste cu dumneavoastra?
Schimbare nume!
romeoiasi
Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii
pere1001
sunt insarcinata in luna a 8 cu concubinul meu.chestia e k sunt in proces de divort si nu se va finaliza nici dupa ce nasc.asadar,as dori sa stiu ce nume va ... (vezi toată discuția)