avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

Buna ziua
Va prezint situatia mea! In urma unei relatii extraconjugale pe care am avut-o cu un barbat la randul lui casatorit, a rezultat un copil care acum are varsta de 2 ani si 5 luni. Tatal copilului a deschis actiune in tagada de paternitate si s-a dovedit ca este al lui! De 1 an si 3 luni copilul este la el , eu fiind plecata cu ceilalti copii ai mei de la sot timp de 2 ani. Acum sunt la sotul meu de 1 luna si vreau sa deschid proces de stabilire domiciliu a copilului la mine. Ce sanse am ?
Cred ca aveti ceva cu mine!
Mariamihaela80 a scris:

Cred ca aveti ceva cu mine!

Nu are nimic cu dvs, nu o luati personal.
Realitatea e ca datorati intretinere copilului dvs si va conta la un eventual proces ca nu ati contribuit cu nimic in perioada cat a stat la el.

dar acum am posibilitatea , ajutata de sotul meu
Sotul meu are venit mare si ne poate intretine!

Si cand nu va mai avea venit mare sau nu va mai dori sa va ajute sa cresteti si acest copil, ce faceti ?

Tatal copilul dovedetse ca e capabil sa creasca copilul, sa aiba grija de el.
Ambii exercitati autoritatea parinteasca , locuinta copilului poate ramane la tata si dvs sa aveti un program extins de relatii cu copilul.
nu doamna, nu am nimic cu dumneavoastra insa e ceea ce se va intreba judecatorul, daca puteti ajuta financiar copilul, de ce nu o faceti deja? :D
ce faceti daca va intreaba cu cati bani ati contribuit in luna respectiva? Spuneti ca nu ati contribuit cu nimic. De ce? Ca ati scris in intampinare ca sotul va poate ajuta financiar, de ce nu ati contribuit? O sa ridicati din umeri.
E simplu, tot copilul dumneavoastra e si daca sta la tatal lui. De ce nu trimiteti macar bani de o pereche de pampersi? Cum puteti sa pretindeti ca aveti legaturi de atasament fata de el daca oricine, mai putin dumneavoastra va intretineti copilul?

In plus, ca mama care va iubiti copilul, de ce nu faceti nimic pentru el?
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
When, utilizator
Sa știți ca exista cazuri asemănătoare în care după 10 ani mama cere și primește copilul de la instanta...

Orice e posibil pe dreptul familiei...

Aceste procese nici nu prea au legătură cu dreptul cel mai adesea...
e vorba de faptul ca minorul doreste dupa 10 ani sa se mute la mama iar aceasta isi poate intretine copilul. In cazul de fata insa forbim de o mama care nu poate si se pare ca nu vrea sa ia nici macar un pachet de servetele umede la copil.
Nu va castiga copilul niciodata. Nu are unde sau cu ce sa-l intretina si nici nu pare sa dea doi bani pe el. Si daca prin absurd castiga, va pierde la apel.
Mai bine sta potolita sa nu ajunga sa aiba si de plata in plus.

Alte discuții în legătură

Obtinerea custodiei minorului de catre mama, care recunoaste adulterul avut loc in timpul separarii in fapt Anonimus00 Anonimus00 Buna ziua! Sunt casatorita de 12 ani, casatorie din care au rezultat 2 minori, primul fiind recunoscut de catre tata, al doilea fiind motivul intentarii de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume! romeoiasi romeoiasi Doresc sa chem parintii in instanta, care sunt despartiti sa i-au numele lor... Actualmente folosesc un nume care nu este al meu... este a fostului sot al ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii pere1001 pere1001 sunt insarcinata in luna a 8 cu concubinul meu.chestia e k sunt in proces de divort si nu se va finaliza nici dupa ce nasc.asadar,as dori sa stiu ce nume va ... (vezi toată discuția)