avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declararea tatalui copilului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declararea tatalui copilului dupa divort

Situatia mea este urmatoarea:insarcinata in 4 luni,divortata de o luna.Tatal nu s-a aratat intresat de sarcina,copil si nu s-a aratat dispus sa se implice sau sa isi recunoasca copilul.Nici nu aveam vreo intentie sa il oblig,mi-am asumat sarcina,copilul si tot ceea ce implica el.Citind anumite discutii am inteles ca este trecut automat ca si tata al copilului pt ca eram casatoriti la momentul conceperii lui.Întrebarea mea este urmatoarea:ce se intampla dupa??Primeste vreo notificare prin care e anuntat ca am nascut?(Nu pastram legatura)Am vazut ca am nevoie si de actele lui pt inregistrarea copilului.Sau trebuie sa il caut eu sa il anunt?Ce se intampla daca nu vrea sa il recunoasca??Nu ii pot face certificat de nastere copilului fara el sau actele lui???
desigur.
Mulțumesc.Si daca el nu a acordat interes sarcinii,dupa ce nasc am vreo posibilitate sa obtin vreo hotarate judecatoreasca prin care sa nu depind de el pt eventuale decizii legate de copil??Adica faptul ca nu il intreseaza deloc si nu se implica ii permite ca oricum,intr-o zi,sa zicem cand copilul are 3 ani sa ma opreasca sa parasesc tara???Nu exista vreo soluție???
daca nu isi va da acordul ca nu doreste sau nu puteti lua legatura cu el, instanta poate suplini acordul tatalui.
luati lucrurile asa cum vin ca se gaseste cale de rezolvare in orice. deocamdata vedeti-va de sarnina, ingrijiti-va si vedeti apoi ce-o fi.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Va mulțumesc frumos pentru rabdare si raspunsuri
Buna seara! Am trecut printr-o situatie identica in luna ianuarie a acestui an.
Dupa nastere, am trecut fetita doar pe numele meu. Am facut certificatul de nastere fara a-mi fi necesare actele ex-ului. Doar buletinul, hotararea de divort definitiva si irevocabila si certificatul constator al nasterii care se elibereaza in maternitate. Tatal nu are nicio pretentie asupra copilului si nici eu nu am de gand sa pretind ceva.
Deci, este posibil!

Alte discuții în legătură

Declaratie pe proprie raspundere ioana71 ioana71 Buna ziua.Suntem divortati iar sotul meu a spus ca nu vrea sa recunoasca copilul, chiar daca este al lui si este conceput in timpul casatoriei. Avocata lui i-a ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele urmează sa primească o condamnare de 4 ... EllaIssa EllaIssa Tatăl fetiței mele urmează sa primească o condamnare de 4 ani Împreuna avem o fetița de 1 an care in certificatul de naștere are trecut doar numele ... (vezi toată discuția)
Recunoașterea copilului Iulyaandreea Iulyaandreea Bună ziua, sunt căsătorită de 3 ani și sunt însărcinată în 8 luni. Problema este ca vreau sa divortez, se poate ca fiind căsătorită soțul meu sa ... (vezi toată discuția)