Situatia mea este urmatoarea:insarcinata in 4 luni,divortata de o luna.Tatal nu s-a aratat intresat de sarcina,copil si nu s-a aratat dispus sa se implice sau sa isi recunoasca copilul.Nici nu aveam vreo intentie sa il oblig,mi-am asumat sarcina,copilul si tot ceea ce implica el.Citind anumite discutii am inteles ca este trecut automat ca si tata al copilului pt ca eram casatoriti la momentul conceperii lui.Întrebarea mea este urmatoarea:ce se intampla dupa??Primeste vreo notificare prin care e anuntat ca am nascut?(Nu pastram legatura)Am vazut ca am nevoie si de actele lui pt inregistrarea copilului.Sau trebuie sa il caut eu sa il anunt?Ce se intampla daca nu vrea sa il recunoasca??Nu ii pot face certificat de nastere copilului fara el sau actele lui???
Totusi, eu cred ca ar trebui sa va mai ganditi. Este normal ca acest copil sa il aiba trecut si pe tata pe certificatul de nastere. Dupa nastere, daca tatal nu va fi interesat de copil, veti putea solicita instantei pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa exercitati singura autoritatea parinteasca tocmai pentru ca tatal nu este interesat de copil.
Este posibil de declarat copilul dupa nastere, dar va fi necesar uneori acordul celuilalt parinte. Peste unele se poate trece pentru ca legea face prezumtii, peste altele nu (ca iesirea din tara in acest moment).
Totusi, timpul le rezolva, va recomand sa va focusati pe copii.