avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Dear Madonna,
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Dear Madonna,

Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom aduna la un loc, sau le vom trimite asa cum le-am conceput fiecare aici. -daca ne este permis. Politicos, decent si fara patima, va afla ceea ce nu a stiut si cine stie...poate va reveni cu alte sentimente.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:32, 16 Noiembrie 2009
Aveti dreptate doamna- nuami29-,dar va pun o intrebare..........in viata de zi cu zi sau la servici sunteti apreciata de mila sau pentru ceea ce faceti.?...........eu cred ca este corect si cinstit sa admitem anumite erori,dar nimeni nu poate spune 'e.... mi-e mila de el asa ca eu cred ca e un om de treaba'.
Eu nu vorbesc de rasism........daca nu accept o persoana in preajma mea.......nu ma uit daca e tigan sau nu,ma uit la ceea ce face,la comportament si de ce nu la stil de viata...........inseamna ca nu suntem compatibili...........iar asta nu inseamna rasism.
Imi cer scuze, dar mesajul doamnei Nuami a avut darul sa imi aminteasca de o stire pe care nu am mai reprodus-o pe forum in sprijinul ideii (sa nu zic axiomei) ca "exista discriminarea tiganilor fata de romani-adica gagii". Stirea era despre timisoara si 4 tigani care nu stiu ce au facut unor gagii. Pentru ca eu consideram ca este bine sa nu mai adaug accente pe manifestari evidente de persecutie a tiganilor fata de romani(gagii), am vrut sa imi amintesc si am cautat pe Google doar atat: "tigani Timisoara". Deschideti, priviti prima pagina...Va invit sa cititi, nu mai comentez, doar reproduc un singur titlu: " Prefectul amenintat de mafia tiganeasca din Timisoara!" Agitatie mare in Piata Plevnei din Timisoara, aseara! Zeci de politisti si jandarmi au impanzit zona, dupa ce prefectul Ovidiu Draganescu a fost amenintat ..." Q.E.D....sau tot nu este destul?!
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
peraspera, utilizator
Ei au voie sa faca orice,pentru ca Soros a declarat perioada dintre 2005-2015 deceniul pentru socializarea tiganilor . Ce mai urmeaza se poate imagina , pentru ca inca nu au trecut decat patru ani.Daca trebuie sa ascultam pe altii cum sa procedam in propria ograda...
Este clar si evident ca de cele mai multe ori se confunda realitatea cu rasismul sau discriminarea......de ce nimeni nu plange de mila romanul care munceste o luna de dimineata pana seara si in ziua de salariu vine tiganu' in tramvai si ii fura portofelul?asta nu este rasism este realitate,doar ca nu vrem sa acceptam anumite chestii........intr-o situatie ca cea de sus,romanul ce ar trebui sa faca?sa-l invite la o cafea?este normal ca de aici incep o serie intreaga de probleme,nu zic ca toti romani sunt sfinti ca avem si noi bubele noastre,dar totusi...............inainte sa incepem cu acuze de genul" romani ii discrimineaza pe tigani" sa ne gandim ca nu iese fum fara foc si ca nu sunt fapte fara consecinte.
Si in alte tari se manifesta aceasta "toleranta lipsita de orice temei" . Ganditi-Va doar la cazul Cosma din Ungaria . Criminalii nici acuma nu sunt condamnati , si din ce in ce mai mult se manifesta o tendinta de spalarea lor .

Alte discuții în legătură

Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv Josephine_Morrani Josephine_Morrani Bunza ziua, Cui ma pot adresa? Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important. Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva ... (vezi toată discuția)
Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate andreya_dj andreya_dj Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ... (vezi toată discuția)