Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom aduna la un loc, sau le vom trimite asa cum le-am conceput fiecare aici. -daca ne este permis. Politicos, decent si fara patima, va afla ceea ce nu a stiut si cine stie...poate va reveni cu alte sentimente.
Ce tot scriu de cateva zile?!
Cand cei care vor sa ii educe pe tigani se vor educa pe sine – si nu vor mai accepta compromisuri (nu vor mai cumpara marfa despre care banuiesc ca are provenienta dubioasa, de ex) - se vor schimba si tiganii, ca n-au de ales.
”Vrei sa schimbi un om? Incepe cu tine”.
Toate aceste discutii nu fac decat sa confirme: romanii (si nu numai) ii discrimineaza pe tigani. Scurt si dovedit. Cine zice altfel minte.
Acest subiect a fost initiat in speranta ca o vor putea contrazice pe Madonna... Iata ca nu se poate.
P.S. Sunt si multi romani care traiesc din ajutor social si primul drum – dupa ce iau banii – il fac la crasma. Care e diferenta dintre acestia si tigani?
@ trope_doi . Cu permisiunea Dvs. sunt un mincinos . Da, intr-adevar exista oameni incorecti,betivi ,nelalocul lor , dar daca luam in considerare numarul acestora si numarul populatiei romane , precum numarul tiganilor care persista in acest comportament antisocial , observam , ca este o deferenta de necontestat. Daca mai adaugam , ca numerul celor care se afla in inchisori accentueaza infractionalitatea tiganilor ,nu prea avem ce sa mai adaugam
Si repet: cat timp ceilalti le incurajeaza comportamentul: ii ponteaza ca au fost la munca, desi n-au fost, le cumpara la juma’ de pret marfa pe care o banuiesc furata, le cumpara ca fier vechi sine de cale ferata, capace de canal, cupru (materiale pe care le valorifica altii, d.p.v. legal), le dau bani cand cersesc etc s.a.m.d tiganii vor face ceea ce stiu mai bine – pt ca li se permite. Daca unii ii incurajeaza, de ce, mai apoi, ii blameaza? Nu ar trebui sa se schimbe intai amatorii romani de chilipiruri?
Toate cele remarcate in aceste mesaje sunt reale, nu le neaga nimeni. Dar e "distractiv" cand cineva intreaba "ce fac ei pt a nu fi discriminati?" La fel de bine as putea intreba: ce fac pensionarii si invalizii pt a nu fi discriminati? Ar fi stupid; nu?
Drept la replica, (trope_doi). Imi pare rau, ca nu sunt de acord...ii discriminati pozitiv pe tigani: "obligati de saracie sa vanda lucruri furate" DAR, discriminati pe romani pentru ca le cumpara marfurile prezumat furate; astia nu o fac tot din SARACIE? Ei nu merita intelegere, clementa?
Ne place sa fim si discriminatori-la modul absolut, sa fi provocat si holocaust si altele...avem mereu sentimentul vinovatiei?! Va rog sa nu ma certati, e o parere.
Sa zicem ca sunt discriminat/a eu, majoritar, cui ma adresez? La mine nu functioneaza, eu am drepturi garantate pe hartie (eu, sau SI eu!)
Reactii vehemente
handsu
Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)