avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Dear Madonna,
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Dear Madonna,

Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom aduna la un loc, sau le vom trimite asa cum le-am conceput fiecare aici. -daca ne este permis. Politicos, decent si fara patima, va afla ceea ce nu a stiut si cine stie...poate va reveni cu alte sentimente.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:32, 16 Noiembrie 2009
peraspera a scris:

Raspuns: Categoric, astazi, in Romania nu as accepta sa intre in casa mea nici un fel de menajera, nu discriminez pe nimeni si am mare neincredere in oricine, am avut experiente in firma, chiar cu doamne, iar experientele mele sunt inzecite pentru ca am si povesti ale altora

Categoric, categoric:hm: ... cred ca si eu as opta pentru un menajer. Mda...
godspeed a scris:

peraspera a scris:

Raspuns: Categoric, astazi, in Romania nu as accepta sa intre in casa mea nici un fel de menajera, nu discriminez pe nimeni si am mare neincredere in oricine, am avut experiente in firma, chiar cu doamne, iar experientele mele sunt inzecite pentru ca am si povesti ale altora

Categoric, categoric:hm: ... cred ca si eu as opta pentru un menajer. Mda...

Cam dai de banuit...:D:D:D
profesiile care au un nume inflexibil in functie de gen deriva tot din discriminari.... menajera... ministru... medic...motostivuitorist....si lista poate continua....
J H a scris:

u.b.i.k. a scris:

@godspeed. cele doua menajere sunt egale insa una (sasoaica) e mai egala decat cealalta (tiganca) deoarece e de notorietate ca: Four legs good! Two legs bad! Cel putin asa ne spune Napoleon si nu avem nici un motiv sa ne indoim de el. N'est-ce pas? Cine se indoieste de adevarul celor spuse de domnul Napoleon ? :tomato:

Domnul Nelson?

Nuuuu, JH ci amiralul Jervis care cu mult british humor declara in 1808 in fata Camerei Lorzilor: "I do not say, my Lords, that the French will not come. I say only they will not come by sea":tease: (Da'cu ce nene Jervis, cu zepelinu'?)
Needless to say that the French ....and Napoleon to ... mediteranisme ucise de teribilul common sense britanic.
(Merde!)
....
imi aduc aminte de o emisiune radio in care o domntitza (adevarata!) declara ca toate substantivele astea discriminante ar trebui sa aiba forme de feminin. Doctor - doctoresa; judecator - judecatoare; director - directoare; prefect - :oops: prefectesa, prefecta sau perfecta ? Optez pentru ultima forma.
Simetric opus, moasa ar trebui sa aiba ca complement pe mos iar prostituata pe prostituat sau pe prostituant (?).
Aniway existenta ambelor forme in limba romana va eclude, a priori, discriminarea. S-au poate ca nu.
Mai degraba nu.
Nu.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Adevarul n-ar trebui sa fie la mijloc… ar insemna ca e… mediocru?!
“Cele mai fatale erori se nasc din certitudini permanente”.

Ultimul exemplu de ne-discriminare a tiganilor in RO l-am avut Sambata, in parcul amenajat special pt copii… O gasca de tzanci intre 4 si vreo 7 ani se inghesuiau pe un topogan si alunecau – greu – “ciorchine” pe plastic. Chicoteau, tzipau si radeau – asa cum numai copiii pot rade: cu toata fiinta. Era vacarm, dar distractiv sa-i privesti.
La un moment dat apare o copila imbracata in fusta lunga, verde deschis (tzipator, ar spune cei fara veselie in viata), imprimata cu floricele mici (galbene, rosii si verzi); bluza era alba, simpla – alb stralucitor de curat… Cu plete lungi, negre, impletite in doua cozi subtiri, cu siret rosu. Vesela, a urcat treptele, sa se alature celorlalti… Si, deodata, liniste… Copiii parca au incremenit cand au vazut acolo acea fetita care se pregatea sa alunece spre ei… In mai putin de un minut s-au imprastiat urgent si topoganul a ramas liber – doar pt fetita aceea, care a ramas sus, parca aiurita… Nu stiu ce o fi fost in sufletul ei – si nu as vrea sa simt vreodata ce a simtit ea…
Cine a invatat acei copii “teama” de tigani? Ca nu s-au nascut cu ea! Frica se invata, nu ne nastem cu ea; la fel si discriminarea… Parintii isi mai “sperie” si azi copii cu tema: “te dau la tigani…”

Da, tiganii fura, escrocheaza fac toate relele pe care le poate face un om – deci, sunt oameni ca oricare dintre noi. Nu trebuie sa fii tigan pt a face lucruri rele! Nimeni nu e rau, dar multi fac lucruri rele: si tigani, si romani, si italieni si germani si… si… si… Daca Italia e tzara Mafiei ar trebui sa ne ferim de toti italienii? (un exemplu palid)…

De ce sunt mai multi tigani in penitenciar?
Raspunsuri probabile:
- sunt atat de saraci (si se incalzesc consumand alcool) incat creierul li se netezeste si penitenciarul li se pare hotel de lux;
- sunt atat de saraci incat traiesc din furtisaguri iar cand sunt prinsi nu au bani sa plateasca un aparator care sa isi dea interesul cu adevarat, nu doar in “limitele deontologiei”;
- sunt atat de saraci si fara aparare incat politistii si procurorii “trag tare pe ei” pt a-si rezolva AN-urile si pt a-si justifica banii;
- sunt atat de slab aparati incat judecatorii profita pt a-si mari nr-ul de sentinte cu condamnare…

Tiganilor nu le place sa munceasca…
Ca numai ei sunt in aceasta “situatie”! Personal cunosc cazuri de cetateni “muncitori” care afirma ca pt salariul minim pe economie nu se dau jos din pat – si traiesc din banii parintilor, bunicilor etc. Ei il citesc pe Homer – vorba unuia – si stau toata ziua la frigider!
Someri in plata - trimisi la un loc de munca – cer posibilului angajator adeverinta care sa ateste ca “nu corespund” si astfel sa-si pastreze ajutorul de somaj. Somer in plata caruia i se propune angajarea – cu “facilitatea” de a obtine si salariu si procent din ajutorul de somaj… - prefera sa “stea pana termina somajul”.
Apoi, dincolo de toate acestea: majoritatii ne-ar conveni sa traim din… rente viagere, dar pt ca nu avem, ne straduim sa alergam la un loc de munca – pt ca iti trebuie curaj sa fii “fiul ploii” si sa traiesti de pe o zi pe alta.
Cati dintre aceia care merg la munca pot afirma, cu mana pe inima: imi place ceea ce fac, imi place colectivul, sunt multumit de salar etc s.a.m.d.? Deci, cei care merg la munca numai pt ca “asa se cade” nu pot afirma, ca neaparat, lor le place munca. Le place sa aiba venituri iar daca acesta implica munca… Daca-i musai, cu placere!

Sa nu uitam un lucru: nici chiar regimul comunist nu a reusit sa ii ingenuncheze. Putem spune aceasta despre cei mai multi dintre romani?

Alte discuții în legătură

Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv Josephine_Morrani Josephine_Morrani Bunza ziua, Cui ma pot adresa? Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important. Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva ... (vezi toată discuția)
Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate andreya_dj andreya_dj Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ... (vezi toată discuția)