avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Dear Madonna,
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Dear Madonna,

Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom aduna la un loc, sau le vom trimite asa cum le-am conceput fiecare aici. -daca ne este permis. Politicos, decent si fara patima, va afla ceea ce nu a stiut si cine stie...poate va reveni cu alte sentimente.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:32, 16 Noiembrie 2009
Mai este de reflectat asupra adevarului, poate mai vin si alte pareri.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
peraspera, utilizator
Ooops!
Cu tot respectul pt cei care au alta opinie: tiganii sunt discriminati in RO si aiurea. Romanii sunt discriminati in RO – si aiurea, ba chiar sunt considerati tigani si intrebati daca in RO exista case – pt ca romanii care pleaca la lucru in alte tzari (cu putine exceptii) afirma ca o fac pt a-si lua casa! Si, uite asa, am ajuns sa fim considerati fara capatai…

Cand cineva nu e de acord cu parerea mea, si ma jigneste pt aceasta, nu sunt discriminata – pur si simplu, cel care o face e un prost si, evident, nu are argumente, deci face si el ce poate. De cei care ma jignesc mi-e mila: imi dau seama de saracia spiritului lor si nu ma pot supara – deci: acestia nu-si ating tinta, pt ca nu reusesc sa ma jigneasca.

E stupid sa se afirme ca in RO nu exista discriminare impotriva tiganilor… (Unii vorbesc cu sila si despre evrei – alta cretinitate nascuta din necunoastere, din credinte stupide, din saracie spirituala si intelectuala). Ca au drept de munca si nu muncesc… Oameni buni! Tiganii sunt o populatie nomada! Nomazii “isi muta cortul” si muncesc cu ziua sau traiesc din furtisaguri, ghicesc in carti, in bobi in stele si in Luna, mesteresc bijuterii, vase, burlane etc. – nu se angajeaza cu un contract de munca pt un salariu de kk!

Daca vrem sa nu mai cerseasca exista o singura solutie: nu le mai dam bani! Am mai scris aceasta, cu alta ocazie, si s-a “sarit” asupra mea: “mila crestineasca!” Pai – sa-mi fie cu iertare: mila crestineasca inseamna sa incurajez ceea ce blamez?! N-o sa dau bani cersetorilor numai pt a “vedea lumea” ce inima miloasa am! (chiar daca ma abtin cu greu sa nu dau bani unui copil murdar pe fatza, cu ochi mari, care ma priveste staruitor).

La concertul respectiv trebuia sa nu se reactioneze in vreun fel. Lipsa de reactie era… o reactie. Ea zicea, canta si pleca. Dar de ce sa nu dea romanul cu mucii in fasole?

Strainii au inceput sa ne creada tigani si pt faptul ca institutiile statului – cu atributii in acest sens – promoveaza (peste hotare) muzica tiganeasca, obiceiurile etc mai mult decat promoveaza traditiile romanesti: a se vedea diferitele festivaluri organizate pe la Venetia, Florenta, dar si in alte orase ale lumii; ale Europei in special….

“Ei ce fac pt a nu fi discriminati?” se intreba cineva pe aici… Nu trebuie “sa faca” cineva ceva pt a nu fi discriminat! Intelegeti de ce discriminare va exista vesnic in lume? Toti discrimineaza pe toti – cand au ocazia! Si, culmea! Cei mai multi nici nu-si dau seama despre aceasta! Tiganii se plang (tot pt cine zice ca nu i-a auzit plangandu-se) ca sunt discriminati – si chiar se straduiesc sa se integreze in “societatea civilizata” – dar nu pot face nici ei (cei care vor) ceva impotriva hotilor, de exemplu – asa cum nici romanii nu pot face ceva impotriva “marilor corupti”! Deci…

@godspeed o da la fix!

Ei nu se simt jigniti ca sunt numiti tigani! Chestia cu rromii e mai adanca si mai… murdarica decat pare la prima vedere – o notiune prin care s-a urmarit denigrarea RO in anii ’90, cand "grupulete" de indivizi mergeau prin scolile italiene si explicau ca Romania, ca denumire, vine de la rromi… Asta in Italia – despre alte asemenea nu am cunostinta, dar imi pot imagina…

Hm… Curiozitate fireasca: sunt primiti in scoli, li se acorda asistenta medicala, li se acorda ajutoare sociale etc pt ca exista legi in acest sens. Nu sunt batuti unde sunt prinsi pt ca batausii se tem de rigorile legii… O varianta posibila… Acum, sa priveasca fiecare in adancul sufletului si sa fie sincer: cum ar fi tratati tiganii (si nu numai) daca majoritatea indivizilor nu s-ar teme de lege?
trope_doi a scris:

Ooops!
...
Nu sunt batuti unde sunt prinsi pt ca batausii se tem de rigorile legii… O varianta posibila… Acum, sa priveasca fiecare in adancul sufletului si sa fie sincer: cum ar fi tratati tiganii (si nu numai) daca majoritatea indivizilor nu s-ar teme de lege?

Banuiesc ca aproape la fel de dur cum ar fi tratat avocatul femeii care vrea sa divorteze de sotul betiv si violent :training: sau poate chiar ceva mai dur.
Ca să nu mai rămâie repetent la respectarea legii şi in anul 1935, mam'mare (Adolf), mămiţica (Goebels) şi tanti Miţa (Wilhelm Frick) i-au dat tanarului Goe (...?...) alte legi. La Nuremberg.
Morala? Frica de lege nu e destul. Legea poate fi grrrroaznic de nedreapta. Trebuie sa ai taria lui Lothar Kreyssig www.avocatnet.ro/content/for...
ca sa treci peste asta
*
In cu totul alta ordine de idei, una dintre cele mai ... hmmm .... interesante (nimic laudativ aici, doar o constatare) personalitati ale fascismului italian, baronul Giulio Cesare Andrea Evola (a.k.a. Julius Evola), era fascinat de personalitatea lui ... Zelea Codreanu cu care s-a si intalnit si cu care a discutat considerandu-l un bun exemplu. Cand am vazut la TV italienii iesiti in strada si strigand: Basta! si celelalte, la asta ma gandeam, la intalnirea dintre Evola si Codreanu si la un roman a lui Kurt Vonnegut jr. in care un "black panther" era soferul, confidentul si prietenul unui nazist :hm:

Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Refuz sa cred ca daca are cineva in preajma un tigan, o familie de tigani mai saracuti, dar curati, muncitori, politicosi, de treaba, nu ii ajuta si nu ii trateaza cu respect! Nu pot sa cred asta despre romani!
Cred ca discriminarea nu poate emana decat de la autoritatile statului.
@Peraspera, intrebare strict personala : Daca la un moment dat doriti sa angajati o menajera, care are acces in locuinta Dvs. si in orele cand nu sunteti acasa si se prezinta la "interviu" doua doamne de aceeasi varsta, cu abilitati profesionale si calitati personale sensibil egale - sau mai bine, sa renuntam chiar si la "sensibil" - singura diferenta fiind ca prima este de etnie germana (sasoaica), iar a doua de etnie rroma, pe care o alegeti ?

Iar in privinta anumitor aspecte atinse in ultima interventie a lui @u.b.i.k., vizitati topicul "Fii mandru ca esti roman" si revedeti Lista lui Schindler.

O seara frumoasa:)

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

godspeed, utilizator

Alte discuții în legătură

Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv Josephine_Morrani Josephine_Morrani Bunza ziua, Cui ma pot adresa? Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important. Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva ... (vezi toată discuția)
Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate andreya_dj andreya_dj Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ... (vezi toată discuția)