avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Dear Madonna,
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Dear Madonna,

Va propun sa adaugati argumente pentru a o convinge pe Madonna ca in Romania tiganii nu sunt discriminati, argumente pe care le vom trimite dupa ce le vom aduna la un loc, sau le vom trimite asa cum le-am conceput fiecare aici. -daca ne este permis. Politicos, decent si fara patima, va afla ceea ce nu a stiut si cine stie...poate va reveni cu alte sentimente.
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 22:32, 16 Noiembrie 2009
Subiect: Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv (2)

E un citat... titlul unui topic oarecare de pe forumul asta!!!
Romi.. nu chiriasi, nu cersetori, nu vagabonzi!
Romii ocupa spatiul abuziv!

Or asta spune despre mentalitatea nostra mult mai mult decat faptul ca "ei" au locuri in parlament, ca "ei" au partid, ca "ei" au posturi tv si presa!!!

Atat timp cat va exista un "noi" si un "ei" tare ma tem ca madonna va avea dreptate...
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Septembrie 2009
ContSters56778, utilizator
J H a scris:

Subiect: Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv (2)

E un citat... titlul unui topic oarecare de pe forumul asta!!!
Romi.. nu chiriasi, nu cersetori, nu vagabonzi!
Romii ocupa spatiul abuziv!

Or asta spune despre mentalitatea nostra mult mai mult decat faptul ca "ei" au locuri in parlament, ca "ei" au partid, ca "ei" au posturi tv si presa!!!

Atat timp cat va exista un "noi" si un "ei" tare ma tem ca madonna va avea dreptate...

Chiar asa, ce importanta are etnia? Ce-mi pasa mie daca cel care imi incalca proprietatea e neamt, evreu, tigan, armean sau roman ? Iar daca imi pasa de asta atunci nu cumva sunt cam ... rasist? Ia sa ne mai gandim putin.
Numai problema este , ca nu prea auzim atatea abuzuri ,atatea infractiuni comise de alte nationalitati , decat de tigani . Nu stiu, dar ar fi benefic pentru aceasta discutie sa aflam ca raportat la numarul lor in societate cati se afla in inchisori , cati au condamnari ,fata de alte nationalitati . Nu se tine o asa evidenta ? Rau . In , asa zisul cel mai democrat stat a lumii , SUA ,chiar la urmarire se stabileste , ca este o persoana de culoare . Si atunci inca nu pot face nici o comparatie , pentru ca majoritatea negrilor efectueaza o munca folositoare statului , in schimb tiganii nostrii mai putin . Majopritatea lor , chiar tineri , beneficieaza de ajutoare fara sa lucreze undeva .Nu sunt rasist , pentru ca am mai precizat , ca am cunoscut tigan , de la care multi ar putea invata ce inseamna corectitudine si comportament civilizat ,dar majoritatea lor se afla la capatul celalalt. A se plange de discriminare atunci cand nu dai nimic statului , decat pretinzi din ce in ce ,mai mult ....este ce putin... condamnabil . Si acest comportament se gaseste in absolut toate statele unde traiesc ( si unde nu se gaseste aceasta etnie oare ?)
Cred ca JH a subliniat un lucru. Ca a fi tolerant inseamna , la urma urmei, sa nu mai observi ca X e tigan, Y armean, etc. Ceea ce scria JH era ca daca exista noi si ei, iar noi le dam lor tot felul de drepturi (cu drepturile acestea ne nastem nu le primim de la nimeni) ori ii discriminam pozitiv atunci exista rasism. Ideea era ca atunci cand ne privim unii pe altii sa facem abstractie de culoare, etnie, etc.
Si nu e vorba aici ca ei se plang ca sunt discriminati ci ca daca vom continua sa o facem (chiar si pozitiv) asta ne va strica pe noi toti, indiferent de culoarea epidermei.
Ura e un acid care strica mai mult vasul in care e tinuta decat lucrurile pe care se imprastie. Mark Twain
Romania i-a lasat sa se numeasca ca noi adica rRomani , apoi sa nu mai zicem ca "preacinstitii" si saracii discriminati de rromani ne multumesc cu mii de jafuri , batai , scandaluri si alte batjocorii fata de romani .
Draga Madonna noi datorita acestor lucruri chiar avem motive sa-i "iubim" Iar daca nu ne intelegi i-ai tu pe toti la tine in tara si iti promitem ca iti vom fii recunoscatori pe veci. :))

Alte discuții în legătură

Reactii vehemente handsu handsu Ce parere aveti despre politica est-europeana (\"expusa\" de Madonna si urmata de reactii vehemente din partea publicului) privind minoritatea roma ? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Persoane de etnie roma ce ocupa spatiu abuziv Josephine_Morrani Josephine_Morrani Bunza ziua, Cui ma pot adresa? Povestea este lunga si am sa incerc sa relatez doar ce este important. Intr-un apartament al unei case nationalizate,cateva ... (vezi toată discuția)
Impartirea copiilor din doua clase pe criterii ce tin de dreptul la sanatate andreya_dj andreya_dj Buns seara. Avem o problema intr-o clasa care e formata de anul trecut. suntem in clasa 1 si ne-au venit colegi noi in clasa..(copii care nu au frecventat 1 ... (vezi toată discuția)