Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament.
Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i celeilalte jumatate.
Exista forma de partaj in sulta prin care ea devine unic proprietar platiindu-i celeilalte jumatate sau e mai bine sa se faca pur si simplu un act de vinzare cumparare prin care ii plateste jumatate din apartament?
Cele doua situatii sunt perfect egale in fata mostenitorilor surorii care a cumparat apartamentul ? Ma refer la sotul si fiica surorii devenite singur proprietar . Dar in timpul vietii ea e singur proprietar sau impreuna cu sotul ei. Multumesc !
da ...deci am numai dreptul la o parte din creanta .. (asta chiar nu stiu ce inseammna).atunci nu voi fi de accord cu aceasta forma , intrucit banii prin care sotia plateste partea surorii sunt din economiile casei. De acod nu ?:D
Adică aveți dreptul la jumătate din banii pe care ii dați impreuna, ce vi se pare incorect? Asta ați obține și în cazul unui partaj ulterior cu nevasta. Ce e incorect?
Și puteți sa nu fiți de acord cat doriți, nu ii trebuie acordul dvs. Dacă vrea și se sfătuiește cu cineva, partajeaza acum suma aia de bani comuna și plătește parte din suma. Se găsesc soluții și pt diferenta.
Trebuia sa incepeti cu daca se poate...
Se poate sa faceti un document 2 in 1, dar slabe sanse de gasit notar. Se poate sa incheiati doua documente diferite, greu de redactat, dar foarte ok. Puteti sa faceti o conventie matrimoniala cu sotia sau sa faceti o dare in plata pentru cota. Depinde si de ce anume doreste sotia.
Dare in plata asta ar insemna intocmirea unei conventii matrimoniale de separatie a bunurilor inaintea partajului, astfel sotul ar avea tot un drept de creanta ce s-ar stinge cu o dare in plata pentru partea din bani cu care a contribuit la partaj, astfel partajul s-ar realiza cu procurator de fonduri prin imprumut.(sotul fiind cel ce imprumuta sotia).
Toate aceste aspecte trebuie sa le discutati cu sotia si sa vedeti ce dorste pana la urma si dansa, pentru ca oricum ati lua o este bunul ei propriu si nu ati avea decat un drept de creanta in ceea ce priveste sulta achitata in timpul casatoriei.
Sa stiti ca daca cumnata dvs nu are copii si sot poate face donatie pentru cota ei din imobil si atunci toate problemele s-ar rezolva ca nu ati mai avea ce sa cereti. Sau sa cada la intelegere cu sotia dvs si sa se achite o suma modica sau sa-i doneze cineva bani exclusiv sotiei dvs pt a achita sulta provenita din partaj.
O alta idee ar fi daca sunteti o familie bazata pe incredere, dupa partaj sa va schimbati regimul matrimonial al cuminitatii legale i conventional si sotia sa introduca in comunitatea legala apartamentul.
Insa toate acestea sunt idei pentru ca nimeni nu stie ce se petrece in familia dvs decat chiar...dvs.
Multumesc pentru pareri /sfaturi...
Am discutat cu sotia mea . Am cazut de acord ca aceasta e forma cea mai usoara de a intra legal in posesia apartamentului. Se specifica in partaj ca sora ei renunta la jumatatea ei pentru suma x. Sora ei are si sot si copil .
Partaj
miracos
Va supun atentiei urmatoarea speta in speranta ca ma veti ajuta
In anul 1994 am mostenit impreuna cu sora meo o casa. In acelasi an sora mea a solicitat pe ... (vezi toată discuția)