avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj cu sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj cu sulta

Doua surori sunt singurele mostenitoare ale mamei lor de la care primesc un apartament.
Una din surori vrea sa ramina cu tot apartamentul platiindu-i celeilalte jumatate.
Exista forma de partaj in sulta prin care ea devine unic proprietar platiindu-i celeilalte jumatate sau e mai bine sa se faca pur si simplu un act de vinzare cumparare prin care ii plateste jumatate din apartament?
Cele doua situatii sunt perfect egale in fata mostenitorilor surorii care a cumparat apartamentul ? Ma refer la sotul si fiica surorii devenite singur proprietar . Dar in timpul vietii ea e singur proprietar sau impreuna cu sotul ei. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: freeanifer , utilizator 17:14, 22 Decembrie 2016
Poate, daca schimbati regimul matrimonial , inainte de acordul personal de a participa cu aport banesc din *economiile casei* ar simplifica problema dvs. Consultati un avocat .
Nu cred ca m-ati inteles...Apartamentul este mostenirea sotiei. Este normal sa ii apartina.
Dacă ar fi să reprezentăm exclusiv interesele soțului, ar fi oportun sa facă contract de vânzare - cumpărare pe cota de 1/2 din moștenire aparținând surorii soției. În acest fel, soțul nu ar avea doar un drept de creanță, ci ar avea un drept de coproprietate pe cota de 1/2 aparținand surorii soției. În felul acesta, exclusiv pentru cota de 1/2 din moștenire ambii soți ar fi coproprietari.
gi-jane2 a scris:

Adică aveți dreptul la jumătate din banii pe care ii dați impreuna, ce vi se pare incorect? Asta ați obține și în cazul unui partaj ulterior cu nevasta. Ce e incorect?

Și puteți sa nu fiți de acord cat doriți, nu ii trebuie acordul dvs. Dacă vrea și se sfătuiește cu cineva, partajeaza acum suma aia de bani comuna și plătește parte din suma. Se găsesc soluții și pt diferenta.


Pareti partinitoare . Dreptatea in opinia mea e in alta parte. Inca o data , banii care se dau surorii sunt bani strinsi impreuna si este departe de a fi o suma modica. Nu vi se pare normal ca si sotul sa fie co/proprietar ?
Ii trebuie acordul meu ...:D si inca cum . Eu trebuie sa lichidez 2 depozite la care sunt titular pentru a achita "sulta ". Sunt bani strinsi in 6-7 ani de familie.

Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2016
freeanifer, utilizator
Colega a incercat sa va arate ca fiecare lucru are mai multe fete, e normal. de exemplu, mie, personal, nu mi se pare important sa fie coproprietar pe mostenirea sotului, ba chiar as refuza daca mi-ar propune.
In varianta aratata de gi-jane, doamna poate sa ceara partajul sumelor si cu partea ei sa achite si/sau sa se imprumute singura, fara dv. etc. Era o varianta prezentata.

Nu stiu daca as achita o parte din sulta din banii comuni, depinde de planurile financiare ale familiei din acel moment.
Nu toata lumea are aceleasi idei despre ce e drept si ce nu e, de aceea e important sa vedeti ce doriti ambii si sa contactati un avocat sa va redacteze actul si/sau actele acelea.

Alte discuții în legătură

Partaj miracos miracos Va supun atentiei urmatoarea speta in speranta ca ma veti ajuta In anul 1994 am mostenit impreuna cu sora meo o casa. In acelasi an sora mea a solicitat pe ... (vezi toată discuția)
Certificatul de moștenitor și partajul. ce trebuie făcut în continuare pentru ca fiecare să devina proprietar pe ceea ce a dobândit și să se lămurească cine, ce are de fapt? Florentina Vladut Florentina Vladut S-a realizat succesiunea la notar dupa bunicul meu, bunica fiind in viata si avand doi copii.Bunica a renuntat la succesiune pentru ca totul sa ramana copiilor ... (vezi toată discuția)
Soti fara copii- cine vine la mostenire? radinschipaul radinschipaul sot-sotie,fara copii sotul:o sora cu un copil major sotia:un frate cu doi copii majori sotul detine in proprietate:un apartament inainte de ... (vezi toată discuția)