avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rapire de minor, sau nu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rapire de minor, sau nu

Ma numesc Radu.Milea am fost si sunt inca casatorit cu R.A.L Pe scurt :data de 28 oct 2015 de comun acord cu sotia hotaram sa faca o excursie cu fiul nostru de 5 zile in Italia la sora ei
Mergem la notar facem o declaratie notariala in care se specifica durata excursiei cu avionul bilet dus intors la sugestia sotiei facemnm declaratia pe o perioada de 1 an
i conduc la aeroport pleaca trece 1 zi nu ma suna ,sun eu mi se comunica de sotie ca ea va ramane in italia cu copilul se va ocupa ea de cresterea copilului iar eu sa fac ce vreau ,m am deplasat imediat in italia nu am fost primit in casa de sora ei am stat in strada cu baiatul si sotia 30 min am incercat sa o induplec sa se intoarca ,ea raspunzandu mi ca i treb timp dar defapt ea vroia sa castige timp am plecat in Romania vorbeam cu baiatul in fiecare seara .apoi am avut acordul ei sa fac revelionul cu baiatul la o distanta de 100 km de domiciliul unde sta in italia la nepoti mei am inapoiat baiatul apoi am continuat sa vb cu el in fiecare seara in vacanta dfe vara mi la incredintat 10 zile din 90 apoi a plecat inapoi cu el pt ca inca mai avea procura pana pe 29,10 2016 acu 2 saptamani am cerut sa fac revelionul si craciunul cu copilul nu mi la mai dat motivand ca daca vreau treb sa merg la un judecator in italia sa dau o declaratie ca aduc copilul inapoicea ce nu am fost de acord sa dau acea declaratie stiind ca iar nu mai pot avea copilul cand vreau ne am certat la telefon am amenintato ca anunt protectia copilului din italia .astazi m am trezit cu mandat postal de la judecatoria falticeni in care mi se solicita divortul si decaderea din drepturile parintesti ce sa fac?cum treb sa ma comport ?va multumesc anticipat de raspuns
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 16:23, 20 Decembrie 2016
sincer nu stiu cum sa procedez ,ce hoatarre sa i au,vreau binele colilului un viitor mai bun pentru el ,dar nu concep sa fiu exclus in 14 ani nu i am adus nici o injurie ,cearta ceva de genul totul a fost ok dar mirajul strainatati a acaparato influentata de sora ei din Italia,nu am bani sa deschid proces de rapire ,nu am bani sa merg prin instanta ,procesul de divort e la 450km,am o mama imobilizata la pat pe care nu o pot lasa singura ,oameni buni da ti va rog un sfat cum sa merg mai departe ,am crescut copilul intr-o atmosfera placuta fara certuri,dupa plecarea ei am descoperit pe skype convorbiri cu un barbat italian ma doare sa va spun dar trebuie pt a avea o ideie destul de ampla ,acele convorbiri ierau indecente ajunganduse chiar la sex prin telefon si imagini ,am scos tot la o imprimanta ,convorbiri pe 27 de pagini a4 ,daca acasa la nine facea asa ceva va puteti imagina ce face in italia?nu stiu ce si cum sa merg mai departe .ajutati ma va rog
@adella88, subiectul nu il reprezinta numarul de membri din familie ci modalitatea in care sotia a inteles sa puna capat casatoriei.
Sotul putea sa isi dea acordul pentru parasirea tarii de catre minor numai pentru perioada excursiei.
Faptul ca sotia i-a solicitat sa isi dea acordul pentru 1 an demonstreaza premeditarea actiunii de divort si interzicerea dreptului tatalui de a avea o lugatura cu fiul lui.
Noi nu cunoastem relatiile dintre soti si nici nu ne intereseaza. Casatoria poate fi desfacuta si fara acordul celuilalt sot dar cand la mijloc este si un minor lucrurile sunt mai complicate. Minorul are dreptul sa se intalneasca si cu celalalt parinte si sa beneficieze de sprijinul lui in viata.
Nu ar fi nici primii si nici ultimii care au un minor si divorteaza. Depinde de fiecare dintre ei cum o fac.

Nu garanteaza nimeni ca intr-o tara neoribila copilul o va duce mai bine.

@emilio50, puteti apela la ajutor public judiciar daca nu va permiteti un avocat.
[ link extern ] /

Apelati si la ajutorul directiei judetene pentru protectia copilului, faceti plangere la politie impotriva sotiei.
Sa hotarasca instanta de judecata unde ii este copilului mai bine.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
cyan, moderator
Sfatul meu este sa o dati in judecata pentru rapire de copil. Nu mila e sentimentul care trebuie sa il aveti fata de ea ca sa nu fie cercetata penal. Ganditi-va ca a premeditat lucrurile. Ca daca obtine divortul in conditiile actuale, chiar in caz ca aveti custodie comuna, asta va fi doar teoretic pe hartie, pentru ca practic, din cauza distantei veti avea costuri mari, veti vedea copilul din ce in ce mai rar, dar pensia alimentara va pretinde sa i-o dati luna de luna. Mai mult, copilul probabil o sa fie mintit ceva de genul ca "tatal a fost rau si a parasit-o pe mamica" si nu o sa mai vrea sa va vada deloc, dupa care mama va motiva ca e dorinta copilului si uite asa veti ajunge doar, scuze, fraierul care plateste si nu primeste nimic in schimb, nici macar bucuria de a avea o legatura cu copilul. Ca adevarul o sa il puteti spune copilului peste 15-20 de ani cand poate o sa judece altfel... e o sansa mica...

Pe de alta parte sper ca nu cautati ca prin obtinerea copilului in Romania sa o aduceti inapoi in casa sau razbunare. Familia nu se mai poate restabili dupa asa o zdruncinatura, parerea mea, si dragoste cu sila nu se face si nici nu se merita... Lumea e plina de femei singure care au nimerit pe cineva care le-a ranit similar cum v-a facut-o sotia. Veti gasi alta femeie mai buna si mai frumoasa, care sa va merite si sa va aprecieze, daca sunteti un om bun, bineinteles. Deci concentrati-va sentimental numai pe copil, in caz ca v-ati atasat de el.

Daca pretinde pensie alimentara atunci si dumneavoastra sa pretindeti o distanta maxima la care poate locui cu copilul, in nici un caz alta tara, poate nici alt oras, pentru ca altfel va impiedica de fapt sa il vedeti, ati inteles ideea? Asta in caz ca iubiti copilul. Daca e doar din orgoliu si nervi ca v-a lucrat miseleste, atunci mai bine lasati copilul la ea, dar ii cereti ca sa renunte la orice pretentii financiare. Nu stiu daca functioneaza legal acest lucru si nu va pomeniti mai tarziu ca iar va cere pensie alimentara. Dar moral nu e corect sa platiti zeci de ani pentru un copil de care nu va puteti bucura ca tata, sa il vedeti cum creste etc.

PS: Acum am vazut ca intre timp ati adaugat noi informatii... Hmm... nu am vrut sa dau cu presupusul, dar ati nimerit genul de femeie... e clar... a mers la totul aranjat... pacat de copil... in acest caz incercati tot ce se poate ca sa il obtineti decat sa creasca cu o astfel de mama... si poate veti reusi sa dovediti ce facea si sa o decadeti pe ea din drepturi... numai sa nu va bage la "violarea vietii private" sau cum s-o numi... ca i-ati umblat in calculator... si sa va scoata ea caz penal... deci atentie daca veti folosi asta...

Am o singura intrebare... daca spuneti ca nu aveti bani sa mergeti prin instante... cum o sa aveti bani sa vizitati acel copil? In caz ca nu veti reusi sa va luptati cu ea mai ales ca ea face bani mai multi, probabil mai exista o singura sansa... in afara de justitie gratis care nu cred ca in Romania face ceva sau e doar teoretic... si anume sa "pierdeti serviciul" cumva... sa declarati mai putini bani salariu... ca sa obtina o pensie alimentara mai mica... nu stiu ce sa mai zic... aveti nevoie de bani sa va judecati cu ea... sper sa ma insel...
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2016
ursulici, utilizator
va da ti seama ca nu am cum sa plec sa muncesc treb sa am grije de mama mea care este invalida grad 1 handicap ,am o firma de imatriculari in bulgaria si mai fac comisioane contra cost am o indemnizatie de 900 ron pt ca o ingrijesc pe mama, m am descurcat si ma voi descurca si de azi inainte problema care se pune este exact cea enuntata de domnul cyan si ursulici a facut totul premeditat unica problema care ma intereseaza e copilul ,legatura cu el ca a fost alienat parental sunt sigur ,fiind distanta mare automat ca nu voi putea sal vad, ideia de a cere sa fie o distanta mai mica pt a putea vedea copilul e buna ,acum nu stiu instanta daca va fi deacord,nu voi folosi acele harti pt a o denigra copilul are 11 ani cat de cat realizeaza ca sa intamplat ceva rau iera fosrte atasat de mine fiind baiat dar mama a contribuit prin minciuni la denigrarea mea ,o sa fac posibilul sa contactez un avocat ,ori ce sfat este bine venit ma multumesc ff mult
ursulici a scris:

.. aveti nevoie de bani sa va judecati cu ea... sper sa ma insel...

Eu nu-s de acord că-i trebuie bani pentru a se judeca.

Dacă obține avocat gratuit(din oficiu) nu-l mai costă nimic suplimentar în mod substanțial.

Alte discuții în legătură

Incredintat copilul mamei, ea poate iesi din tara cu el fara acordul lui? gabriel7358 gabriel7358 Buna ziua,,,eu locuiesc in Italia,impreuna cu familia mea (sotia si doua fete minore de 12 si 9 ani),,,si in ultimul timp nu ma mai inteleg cu sotia,,,si as ... (vezi toată discuția)
Custodie minor Alexandrucls320 Alexandrucls320 Buna seara ....cu mult respect as dorii sa aflu daca se poate cateva informatii importante in care sunt implicat ....Sunt in proces cu ex concubina mea pentru ... (vezi toată discuția)
Voi avea custodia copiilor? Pristavu Pristavu Buna ziua suntem căsătoriți de 8 ani nunta am facut-o in Romania dupa nunta ne-am transferat în Italia avem 2 copii minori un baiat de 4 ani și o fetiță ... (vezi toată discuția)