Ma numesc Radu.Milea am fost si sunt inca casatorit cu R.A.L Pe scurt :data de 28 oct 2015 de comun acord cu sotia hotaram sa faca o excursie cu fiul nostru de 5 zile in Italia la sora ei
Mergem la notar facem o declaratie notariala in care se specifica durata excursiei cu avionul bilet dus intors la sugestia sotiei facemnm declaratia pe o perioada de 1 an
i conduc la aeroport pleaca trece 1 zi nu ma suna ,sun eu mi se comunica de sotie ca ea va ramane in italia cu copilul se va ocupa ea de cresterea copilului iar eu sa fac ce vreau ,m am deplasat imediat in italia nu am fost primit in casa de sora ei am stat in strada cu baiatul si sotia 30 min am incercat sa o induplec sa se intoarca ,ea raspunzandu mi ca i treb timp dar defapt ea vroia sa castige timp am plecat in Romania vorbeam cu baiatul in fiecare seara .apoi am avut acordul ei sa fac revelionul cu baiatul la o distanta de 100 km de domiciliul unde sta in italia la nepoti mei am inapoiat baiatul apoi am continuat sa vb cu el in fiecare seara in vacanta dfe vara mi la incredintat 10 zile din 90 apoi a plecat inapoi cu el pt ca inca mai avea procura pana pe 29,10 2016 acu 2 saptamani am cerut sa fac revelionul si craciunul cu copilul nu mi la mai dat motivand ca daca vreau treb sa merg la un judecator in italia sa dau o declaratie ca aduc copilul inapoicea ce nu am fost de acord sa dau acea declaratie stiind ca iar nu mai pot avea copilul cand vreau ne am certat la telefon am amenintato ca anunt protectia copilului din italia .astazi m am trezit cu mandat postal de la judecatoria falticeni in care mi se solicita divortul si decaderea din drepturile parintesti ce sa fac?cum treb sa ma comport ?va multumesc anticipat de raspuns
Ar trebui sa fiti atent la termenul in care v-a pus in vedere instanta sa formulati apararile si sa nu il depasiti. De obicei, instanta se pronunta destul de greu pe cererile de acordare a ajutorului public judiciar sub forma asistentei juridice de catre un avocat. Daca depasiti termenul stabilit de instanta prin Adresa comunicata catre dvs., chiar daca veti avea avocat din oficiu, nu va putea sa va ajute foarte mult. Prin urmare, ar fi bine sa va ganditi ce vreti si sa ii comunicati instantei. Sau sa formulati cererea de ajutor si sa verificati daca instanta s-a pronuntat astfel incat sa nu expire termenul la care am facut referire mai sus.
Astfel, apreciez ca ar trebui sa formulati Intampinare prin care:
1. sa invocati exceptia necompetentei materiale a instantei avand in vedere cele mai sus mentionate de colegul meu;
2. sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a reclamantei;
3. pastarea numelui dobandit prin casatorie de catre reclamanta, daca doriti acest lucru;
4. exercitarea custodiei comune de către parti;
5. stabilirea locuintei minorului la domiciliul paratului;
6. stabilirea contributiei reclamantei la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a minorului;
7. obligarea reclamantei la plata tuturor cheltuielilor ocazionate de solutionarea dosarului.
Separat, trebuie sa formulati o cerere de ajutor public judiciar si sa anexati o Declaratie pe proprie raspundere prin care sa aratati daca ati beneficiat sau nu ajutor public in ultimul an, inscrisuri cu veniturile si cheltuielile pe ultimele 2 luni.