avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv se respecta sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv se respecta sau nu ?

In data de 07.08.2009 am primit preaviz , 20 de zile lucratoare, in aceasta perioada am lucrat 4 ore pe zi, ieri (02.09.2009) am fost informata telefonic ca nu o sa platita pt 8 ore si nu o sa primesc nici un salar compensatoriu. Patronul este obligat sa respecte Contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010? Contractul colevtiv de munca la nivel de firma, poate sa fie sub cel national? Ultima zi de lucru este 04.09, pentru cele 4 zile din luna septembrie o sa fiu platita in data de 05.10 ? Am fost obligata sa platesc 1000 ron, in luna mai, din amenda care a fost data de Garda Financiara ( 2000 ron), nu era in atributiile mele sarcina respectiva, suma este mai mare decat salarul si a trebuit sa o platesc integral in termen de 15 zile. Cum sa procedez ?

Am sunat la ITM raspunsul lor : firma nu este obligata sa respecte Contractul Colectiv de Munca la Nivel National 2009 - 2010.
Un avocat spune ca trebuie sa respecte.
Cine are dreptate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 4 Septembrie 2009
la caserie, am chitanta
Si ce scrie pe ea, ce reprezinta acea suma platita?
Poate un contabil ne va spune cum s-ar putea inregistra o astfel de plata in contabilitate ! :">
faptul ca ati platit la casierie nu are semnificatia ca ati fost de acord si nici ca renuntati la dreptul dvs de a actiona in judecata angajatorul ptr o poprire ilegala pe salariu.
deci, actionati in judecata ptr abuzul privind concedierea si ptr recuperarea sumei de 1.000 RON.
~ Conținut șters la cerere ~
faptul ca ati platit la casierie nu are semnificatia ca ati fost de acord si nici ca renuntati la dreptul dvs de a actiona in judecata angajatorul ptr o poprire ilegala pe salariu.

Exprimarea acordului (consimatamantului) s-a realizat prin semnarea angajamentului de plata.
Propirea nu a existat pentru ca salariatul a depus de buna voie suma la casierie.
Solutia este constatarea nulitatii angajamentului de plata motivat de prezenta unui viciu de consimtamant sau identificarea altei cauze care sa atraga nulitatea inscrisului.
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2009
Edbah, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarile compensatorii conform art.78 alin.1 grosselisabe_SB grosselisabe_SB am lucrat in perioada 01.09.2008-14.11.2009la unitatea de trasport local din sibiu.din cauza desfintarii troleibuzelor ne-a dat preavizul,dar in loc sa ne dea ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)