avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv se respecta sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv se respecta sau nu ?

In data de 07.08.2009 am primit preaviz , 20 de zile lucratoare, in aceasta perioada am lucrat 4 ore pe zi, ieri (02.09.2009) am fost informata telefonic ca nu o sa platita pt 8 ore si nu o sa primesc nici un salar compensatoriu. Patronul este obligat sa respecte Contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010? Contractul colevtiv de munca la nivel de firma, poate sa fie sub cel national? Ultima zi de lucru este 04.09, pentru cele 4 zile din luna septembrie o sa fiu platita in data de 05.10 ? Am fost obligata sa platesc 1000 ron, in luna mai, din amenda care a fost data de Garda Financiara ( 2000 ron), nu era in atributiile mele sarcina respectiva, suma este mai mare decat salarul si a trebuit sa o platesc integral in termen de 15 zile. Cum sa procedez ?

Am sunat la ITM raspunsul lor : firma nu este obligata sa respecte Contractul Colectiv de Munca la Nivel National 2009 - 2010.
Un avocat spune ca trebuie sa respecte.
Cine are dreptate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:25, 4 Septembrie 2009
1. Sunt indignat de raspunsul dat de ITM!
2. Oare sunt unii asa de incompetenti si pe la ITM?!
Azi am fost la un avocat , raspunsul a fost socant : sanse sa castigati sunt minime, procesul poate sa dureze si 1 an, chiar si mai mult, iar suma ( aproximativ 1900 ron) este prea mica in raport cu durata si cheltuielile procesului.
In Timisoara sunt alte legi ? Data de 04.09 este ultima zi de preaviz si eu nu stiu ce sa fac.#-o:((
Data de 04.09 este ultima zi de preaviz si eu nu stiu ce sa fac.

Nu trebuie sa va impacientati - va puteti solicita drepturile salariale timp de 3 ani de la nasterea lor. Nu impieteaza faptul ca nu veti mai fi salariata firmei respective.

Azi am fost la un avocat , raspunsul a fost socant : sanse sa castigati sunt minime, procesul poate sa dureze si 1 an, chiar si mai mult, iar suma ( aproximativ 1900 ron) este prea mica in raport cu durata si cheltuielile procesului.

Incercati si sa discutati si cu un alt avocat. Poate cu unul mai putin pretentios la bani ( intr-adevar, in cazul de fata, onorariul nu va fi unul substantial).
Situatia nu este asa de complexa cum v-a prezentat-o amintitul avocat.
am vorbit cu alt avocat, acelasi lucru.X-(
poate in 3 ani reusesc sa gasesc un avocat
1. Posibil ca durata unui proces sa cuprinda o anumita perioada de timp mai mare , daca luam in considerare si greva actuala a magistratilor.

2. Sunt sanse minime de castig ... :) ... asa cum s-a mai scris trebuie anulat angajamentul de plata semnat pentru vicierea consimtamantului . Insa pentru aceasta va trebuie sa probati ceea ce sustineti : martori, inscrisuri , prezumtii etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi marianelena marianelena Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)
Salarile compensatorii conform art.78 alin.1 grosselisabe_SB grosselisabe_SB am lucrat in perioada 01.09.2008-14.11.2009la unitatea de trasport local din sibiu.din cauza desfintarii troleibuzelor ne-a dat preavizul,dar in loc sa ne dea ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cami e cami e Stie cineva cate salarii compensatorii trebuie sa primeasca un salariat disponibilizat , sistem privat, ramura de activitate comert? Firma are 120 angajati si ... (vezi toată discuția)